Sarkozy'nin paralel yargısı

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin avukatı ve yargının 2 kilit ismi gözaltına alındı. Uzmanlar, Sarkozy'nin Kaddafi'den aldığı rüşveti gizlemek için, yargıda bir çete kurduğunu söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014 Güncelleme 01 Temmuz 2014, 00:39
Sarkozy’nin paralel yargısı

İÇİNDEKİLER

Türk düşmanı tavrıyla bilinen Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin avukatı Herzog ve ona bilgi sızdıran savcı Gilbert Azibert ve Bordeaux Yargıtay Başsavcısı Patrick Sassoust, dün sabah saatlerinde Fransız polisinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Polis, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den seçim yardımı aldığına dair ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla 2013 yılında Sarkozy'nin cep telefonunu takibe aldı. Fakat deneyimli siyasetçinin konuşurken aşırı dikkatli davrandığı görülünce takip genişletildi ve Sarkozy'nin sahte isimle alınan bir hat üzerinden avukatıyla konuştuğu tespit edildi. Detaylı dinlemeler Azibert'in, Sarkozy'ye bilgi sızdırdığı kesinleşti.

10 YIL CEZA ALABİLİR
Soruşturma hakimleri, yargı ve polis içinde Sarkozy'ye bilgi sızdıran bir şebekenin kesin olduğuna dikkat çekti. Sorgulamaların tamamlanmasının ardından Sarkozy'nin rüşvet skandalıyla ilgili ifadeye çağrılacağı belirtildi. Suçlu olduğuna hükmedilirse Sarkozy'nin 10 yıla kadar hapis yatacağına dikkat çekildi.

Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin,
yakınlarına ilginç açıklamalar yaptığı iddia edildi. Bruni, İtalya'da yaayan bir arkadaşına, "Nicolas, hapse girerse o hafta boşanma davası açarım. Skandallarla dolu bir yaşam istemiyorum" dediği öne sürüldü.