Kopenhag cinayeti

Danimarka'da bel kırığıyla kaldırıldığı hastanede uzun süre bekletildikten sonra başka hastaneye sevk edilen Filiz Kılıç, hayatını kaybetti. Aile, skandal hastane hakkında dava açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014 Güncelleme 01 Temmuz 2014, 01:13
Kopenhag cinayeti

İÇİNDEKİLER

Yıllarca Kopenhag kriterleriyle Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmasını engelleyenlerin, aslında bunların hiçbirine uymadığı ortaya çıktı. İşte o kriterlerden 'İnsan haklarına saygı' ve 'Azınlıkların korunması' maddelerini hiçe sayan Danimarka, 3 çocuk annesi Filiz Kılıç'ı öldürdü. Tercümanlık yapan 46 yaşındaki Kılıç, belini kırdığı talihsiz kaza sonucu kaldırıldığı Holbaek Hastanesi Acil Servisi'nde saatlerce sedyede bekledi. Birkaç saat sonra röntgen ve MR çekildikten sonra doktor, belde kırık olduğu söyledi.

KAN İNCELTİCİ İLAÇ VERMEDİLER
Ancak hastane yönetimi, talihsiz Türk'ü Kopenhag'daki başka bir hastaneye göndermek yerine, e-mail'le raporu gönderdi. Saatlerce cevap gelmedi. Aile, duruma tepki gösterdi. O sırada gelen doktor da sabaha kadar bekletileceğini belirterek, "kabul etmiyorsanız götürün" dedi. Sedyede 24 saat geçiren talihsiz kadına ilaç bile vermediler. 2 gün sonra Odense'de bir hastaneye nakledilen Kılıç, ameliyat edildi. Perşembe günü de Kılıç, kalp krizi geçirerek can verdi. Kan inceltici ilaç verilmediği için Kılıç'ın öldüğü ortaya çıktı. Kılıç ailesi, hastane aleyhinde dava açtı. Şimdi Holbaek Hastanesi yetkilileri, büyük panik yaşamaya başladı.