İkiyüzlü Almanya

Her davanın en fazla 6 ay sürdüğü Almanya'da, 8 Türk'ü öldüren ırkçı Neo-Nazi örgütünün yargılanmasının, en az 5 yıl süreceği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2014 Güncelleme 01 Haziran 2014, 01:38
İkiyüzlü Almanya

İÇİNDEKİLER

ALmanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo- Nazi katillerin bilinen üye ve destekçilerinin yargılandığı Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasında 116'ncı duruşma geride kaldı. 117'nci duruşmanın pazartesi günü yapılacağı davada şimdiye kadar bilinenin dışında çok fazla yenilik ortaya çıkmadı. Ancak yapılan son duruşmada, sanıklardan Andre E.'nin, Beate Zschaepe ile son ana kadar sıkı temasının olduğu gözler önüne serildi. Başsanık Beate Zschaepe'nin 4 Kasım 2011 tarihinde yaşadığı evi havaya uçurmasından sonra Andre E.'yi üç kez aradığı, E.'nin ise Zschaepe'ye iki kere telefon ettiği belirlendi.

BÜYÜK FARK
Yetkililer, ortalama her davanın 6 ayda sonuçlandığı Almanya'da bu davanın uzun yıllar süreceğini söyledi. 5 yılda bile sonuçlanmama ihtimaline dikkat çeken yetkililer, "Öldürülenler Alman olsaydı, dava hemen sonuçlanırdı" dedi.

* Davada 116 duruşma yapılmasına rağmen başsanık Zschaepe, suskunluğunu hâlâ koruyor. Artık neredeyse gelenek haline getirdiği "kameralara sırt çevirme" olayını her duruşma öncesinde yapan Zschaepe, hiçbir açıklama yapmadı. Başsanık, İsmail Yozgat'ın babasının gözyaşları içindeki ifadelerine bile hiç tepki vermedi.