Soma'da ölenler için saf tuttular

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Gazze,Bosna ve Karadağ'da gıyabi cenaze namazları kılındı.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2014, 17:15
Soma’da ölenler için saf tuttular

İÇİNDEKİLER

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 284 işçi için Gazze,Bosna ve Karadağ'da gıyabi cenaze namazları kılınıp dualar edildi.

FİLİSTİN'DE ÖLEN MADENCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
Cuma namazının ardından Filistinliler, Büyük Ömer Camisi'nde Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin imamlığında Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için saf tuttu.

İrad ettiği cuma hutbesinde maden faciasında hayatını kaybedenler ve yaralanlar için dua eden Heniye, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kendim ve Filistin halkı adına taziyelerimizi sunmak için aradım. Erdoğan, Filistinlilerden ölenler ve yaralanan için dua etmelerini istedi" dedi.

Heniye, Soma'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye dün ölen madenciler için Mescid-i Aksa ve Filistin'deki bütün camilerde cenaze namazı kılınması çağrısı yapmıştı.



'OSMANLI TORUNLARI BU ACIYI DERİNDEN HİSSETTİ'
Somama'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için, Karadağ'da'ki 130 camide cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karadağ Reis-ul Uleması Rıfat Feyziç, başkent Podgoritsa'daki Starodogany Camisi'nde okunan hutbede, Soma'da yaşanan facianın sadece Türkiye'nin kaybı ve üzüntüsü değil, bütün dünyanın acısı olduğunu söyledi.

Balkanlar'da yaşayan Osmanlı torunlarının bu acıyı çok derinden hissettiğini belirten Feyziç, "Çok büyük bir üzüntü içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye büyük bir devlet ve bunun altından kalkacaktır mutlaka. Bütün Türk halkı ve Türkiye'nin dostlarının şu anda birlik olması lazım. Bazı Batılı ülkeler yaşananlardan farklı olaylar çıkartmak istiyorlar fakat, bu bir facia sonuçta" diye konuştu.

Feyziç, Karadağ Müslümanları olarak yapılabilecek en iyi şeyin, ülke genelinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınması olduğuna karar verdiklerini açıkladı.

Feyziç, "Hayatını kaybedenlere cennet, yakınlarına ise Allah'tan sabır, yaralılara ise acil şifa diliyoruz. Tüm Türkiye ve halkının başı sağolsun" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Cuma namazının farzının ardından daha sonra Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için dua edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

BOSNA'DAN DUALAR YÜKSELDİ
Bosna Hersek'teki bütün camilerde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için cuma namazının müteakiben dua edildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde okunan hutbede, Bosna Hersek Reis-ul Uleması Huseyin Kavazoviç'in daha önce Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye hükümeti ve Türk halkına taziye mesajı gönderdiği hatırlatıldı.

Bosna Hersek'teki Müslümanlar olarak Türkiye'nin bu zor gününde yanında oldukları ve Türkiye için dua ettikleri belirtilen hutbede, Reis-ul Ulema Kavazoviç'in talimatı doğrultusunda bugün cuma namazının ardından ülkedeki tüm camilerde Soma'da hayatını kaybedenler için dua edileceği ve gıyabi cenaze namazı kılınacağı belirtildi.

Türkiye için ve Soma'da hayatını kaybedenler için yapılan duanın ardından, Gazi Hüsrevbey Camisi'nin yanı sıra, Saraybosna ve diğer şehirlerdeki tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Balkanlar Milli Görüş Derneği Üniversiteliler Birimi ve Uluslararası Saraybosna öğrencileri de Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için IUS Kampüsü'ndeki mescitte, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti, adından da gıyabi cenaze namazı kıldı.