Yeni ya'şam

Esad'ın zulmünden kaçan Suriyeli zenginler, İstanbul'a yerleşti. Etiler ve Bebek ilk tercihti. Yatırım için de 1 milyar 500 milyon dolar getirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2013 Güncelleme 16 Kasım 2013, 00:44
Yeni ya’şam

İÇİNDEKİLER

İngiliz medyası, dün ilginç bir Suriye haberine imza attı... Özellikle Halep ve Şam'da yaşayan zengin Suriyeliler'in, Türkiye'ye kaçtığını yazdı. İddiaya göre; Suriyeliler, Etiler ve Bebek gibi İstanbul'un lüks semtlerine yerleşti.

PARALAR BANKALARDA
Öte yandan zengin Suriyeliler'in Türkiye'ye nakit 1 milyar 500 bin dolar getirdikleri belirtildi. Parayı son model cipleriyle getiren Suriyeliler, yatırım yapmak için de danışmanlık şirketleriyle irtibata geçti. Bu konuda yasal engellerin bulunmaması, Suriyeli işadamlarının Türkiye'yi tercih etmesindeki en önemli etken oldu.

BEBENİN PAYINA YOKLUK DÜŞTÜ

Beşar Esad'ın zulmünden kaçmak için yollara düşen yoksul Suriyeliler ise dramla karşılaşıyor. Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden yolda dün 32 Suriyeli'ye rastlandı. Suriyeliler, sağlık kontrolü için Lalapaşa Toplum Sağlık Merkezi'ne götürüldü. Aile hekimlerinin yaptıkları kontrolde soğuk nedeniyle kan dolaşımının olumsuz etkilendiği tespit edilen bazı bebekler, Edirne'deki hastanelere sevk edildi.