Papaz emlak

İngiltere'de cemaati azalan Katolik kilisesi elden çıkartıldı! Bunun üzerine bölgedeki Müslümanlar aralarında para toplayıp kiliseyi satın aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2013 Güncelleme 22 Ekim 2013, 00:00
Papaz emlak

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin başkenti Londra'da son yılların en ilginç satışlarından biri gerçekleşti. Stoke-on-Trent bölgesindeki Saint Peter's Katolik Kilisesi'nin cemaati azaldı. Bunun üzerine kilisenin satılmasına karar verildi. Alıcılar ise Müslümanlar oldu.

KAPILARI KAPATILDI
Kimlikleri açıklanmayan Müslüman alıcılar, aralarında para toplayıp kiliseyi satın aldı. Kilise, satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından kapılarını tamamen kapattı. Kilise sözcüsü, satışa çıkan kilise için birkaç teklif yapıldığını ancak en iyi teklifin Müslüman cemaatten geldiğini söyledi. "Son zamanlarda bölgede yaşayan Katolikler'in sayısı azalmıştı" diyen sözcü, başka bir kilisede hizmetin devam edeceğini ve satıştan elde edilen paranın da cemaatin yararına kullanılacağını belirtti.

KATILIM ÇOK DÜŞÜK
Bu arada bir ankete göre, ada halkının sadece yüzde 15'i ayda bir defa kiliseye gidiyor. Birleşik Krallık, Avrupa'da kilisedeki etkinliklere katılımın en düşük olduğ ülke.