Pisi Pisi'ne servet!

İnternet fenomeni olan 'Huysuz Kedi' lakaplı Tardar Sauce, reklam gelirleri sayesinde ABD'li sahibine milyonlarca dolar kazandırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2013 Güncelleme 20 Ekim 2013, 00:00
Pisi Pisi’ne servet!

İÇİNDEKİLER

Beyaz ve kahverengi tüyleri, şişman patileri, iri gözleri veya yaramazlıkları... Gerçek adı Tardar Sauce olan kediyi dünyaca üne kavuşturan özelliği bunların hiçbiri değil. 11 aylık Tardar Sauce, huysuzluğu sayesinde ABD'li sahibi Tabatha Bundesen'e milyonlarca dolar kazandırıyor.

116 BİN TAKİPÇİSİ VAR
İlk olarak Eylül 2012'de fotoğrafı internette dolaşmaya başlayan "sevimli" kedi, zamanla "Grumpy Cat / Huysuz Kedi" olarak anılmaya başladı. Kendisine yöneltilen her şeye huysuz bakışları ve umursamaz tavrıyla yaklaşan kedinin YouTube'daki videoları şimdiye kadar 7.7 milyon kez izlendi. Twitter'da yaklaşık 116 bin takipçisi olan ve Facebook sayfası 1.6 milyon kişi tarafından beğenilen kedinin kendi adına açılan sayfası da bulunuyor. Huysuz Kedi'nin fotoğraflarının basıldığı tişörtler veya bardaklar büyük ilgi görüyor.

İNSANLARIN AYNASI!
Özellikle kedi maması şirketleri de onun bulunduğu her internet sayfasına reklam yağdırıyor. ABD'deki ünlü TV programlarına da çıkan Huysuz Kedi'nin sahibi Tabatha Bundesen ise "Sanırım insanlar,onun bu mutsuz ve huysuz tavırlarında aslında kendilerini görüyor" dedi.

LİMUZİNLE GEZİYOR
Son olarak fotoğraflarından oluşan bir kitabı da çıkan Huysuz kedi, Time dergisini bile ziyaret etti. Bu arada tıpkı Hollywood yıldızları gibi limuzine bindi. Onu gören hayranları da otomobilin çevresinde haka oluşturdu. Çığlık atanlar, fotoğraf çekenler oldu. Sadece imza yerine, "pati" istendi... Huysuz kedi ise yine huysuzdu...