Kırmızıyla yatağa girdi

İngiltere Başbakanı David Cameron, kısa bir süre önce trende unuttuğu 'kırmızı çanta' ile uyudu. İngiliz medyası, 'Gizli bilgilerin olduğu çanta, artık çok güvenli bir yerde' diye yazdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2013 Güncelleme 21 Eylül 2013, 01:22
Kırmızıyla yatağa girdi

İÇİNDEKİLER

Suriye'ye düzenlenecek askeri operasyonla birlikte dünya gündeminin ilk sırasına çıkan 'kırmızı çanta', dün yine manşetleri süsledi. Geçtiğimiz günlerde çok özel bilgilerin bulunduğu 'kırmızı çanta'yı trende unutan İngiltere Başbakanı David Cameron, eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu durumu tersine çevirmek isteyen Cameron, çok özel bir mizansen yaptı.

YAN YANA YATIYOR!
Cameron, baldızı Alice Sheffield'ın düğünü öncesinde gelin odasına sızdı ve ardından yatağına uzandı. Hem Cameron hem de yanındaki 'kırmızı çanta' da objektiflere yansıdı. Söz konusu fotoğrafı paylaşan ise gelinin ve Cameron'ın eşi Samantha Cameron'ın kız kardeşi olan Emily Sheffield. Kız kardeşinin düğünü vesilesiyle fotoğraf paylaşım platformu Instagram'a koyduğu bu fotoğraf, ülkenin önde gelen gazeteleri tarafından kullanıldı. Ada basınına göre bu fotoğrafla Cameron, "Bakın bu çantanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Yatarken bile yanımdan ayırmıyorum" mesajı verdi.

SURİYE'Yİ İNCELEDİ
Cameron'ın bu pozdan bir saat önce, olası bir operasyonda Suriye'deki grupları incelediği belirtildi. Bu konudaki raporu MI6'nın hazırladığı iddia edildi.