Mübarek devrimi

Arap Baharı'yla görevinden uzaklaştırılan diktatör Hüsnü Mübarek, darbeci Sisi sayesinde özgür kaldı. Ev hapsine alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2013 Güncelleme 23 Ağustos 2013, 05:27
Mübarek devrimi

İÇİNDEKİLER

Mısır'da katliam ve yolsuzluk suçlarından idam istemiyle yargılanan devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, önceki gün geçici hükümetin Başbakanı Hazim el-Biblavi'nin talimatıyla cezasını evde çekmek üzere tahliye edildi. Bu kararın ardından savcı hapishaneye talimat gönderdi. Mübarek, hapishaneden çıkarılıp askeri helikopterle hastaneye nakledildi.

DİKTATÖR VİLLADA TUTULACAK
Tura Cezaevi'nden çıkış yapan Mübarek'in nakli sırasında, güvenlik önlemi artırıldı. Olağanüstü hal kapsamında ev hapsinde tutulacak olan Mübarek'in Mısır'ın Bodrum'u olarak bilinen turistik kent Sharm el-Sheikh'teki villasına yerleşeceği bildirildi. Burada her türlü olanaktan faydalanacak olan Mübarek'in, hapis hayatı değil, sefa süreceği iddia edildi.

OYUN BAŞLADI
Mübarek'in tahliye kararı sosyal medyada da tepki topladı. Sosyal medya hesaplarındaki "Mübarek serbest, Baradai hain, İhvan hapiste, Vail Guneym'in (internet aktivisti) yeri bilinmiyor. Böylece her şey eskiye döndü. Oyunu yeniden başlat" paylaşımlar dikkat çekti.