SMDK'dan BM'ye ''kimyasal'' inceleme çağrısı

SMDK Türkiye Temsilcisi Hoca: "BM Heyeti Şam'da düzenlenen saldırının gerçekleştiği yerlere hemen ulaşırsa Esed güçlerinin fırlattığı füzelerin parçalarını görebilir" dedi.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2013, 13:43
SMDK’dan BM’ye ’’kimyasal’’ inceleme çağrısı

İÇİNDEKİLER

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, Birleşmiş Milletler (BM) Heyetinin Şam'da düzenlenen saldırının gerçekleştiği yerlere hemen ulaşması halinde Esed güçlerinin fırlattığı füzelerin kalıntılarını görebileceğini belirtti.

Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı katliama ilişkin AA'ya konuştu. Halen BM Heyetinin Şam'da bulunduğuna dikkati çeken Hoca, "BM Heyeti Şam'da düzenlenen saldırının gerçekleştiği yerlere hemen ulaşırsa Esed güçlerinin fırlattığı füzelerin parçalarını görebilir" dedi.

"Esed'i uluslararası toplum cesaretlendiriyor"

Suriye muhalefeti olarak BM temsilcilikleri önünde protesto gösterileri düzenleyeceklerini belirten Halid Hoca, Esed'i uluslararası toplumun cesaretlendirdiğini savundu. Hoca sözlerine şöyle devam etti:

"Mısır darbesinin ve oradaki kardeşlerimizin katledilmesinin gölgesi altında katliamlarına hız veren Esed, uluslararası toplumun cesaretlendirici tavrını kullanıyor çünkü dünya tüm bu katliamlara rağmen Esed yönetimine hem yasal meşruiyet sağlıyor hem de daha fazla sivil öldürmesi için yeşil ışık yakıyor. Böyle rahat bir ortamda Esed, İslam Cumhuriyeti olduğunu iddia eden İran'ın topyekün desteğinde bebekleri uyurken zehirliyor, kadınlar, çocuklar can çekişerek gözlerimizin önünde ölüyor. Yazıklar olsun..."

Saldırının 2 MİG tipi savaş uçağıyla gerçekleştirildiğini ve en az 30 füzenin sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını kaydeden Hoca, saldırıdan en
fazla muhaliflerin kontrolünde bulunan Cobar ve Ayn Terma banliyölerinin etkilendiğini vurguladı. Tek suçları özgürlüklerini diktatörlüğe teslim etmemek olan kadın ve çocukların uyurken üzerlerine zehirli gaz atıldı. Şam katliamı Esed rejiminin vicdansızlığının yeni bir kanıtıdır."ifadelerini kullandı.

Suriye Genel Devrim Konseyi, Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı saldırıda ölenlerin sayısının 635'e çıktığını duyurmuştu.