Esed'den kimyasal katliam

Esed güçleri Şam'ın Doğu Guta Banliyösü'ne kimyasal silahlarla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 1300'ü geçti.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2013, 17:04
Esed’den kimyasal katliam

İÇİNDEKİLER

Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği ve kimyasal silahların da kullanıldığı iddia edilen saldırıda ölenlerin sayısının
1300'ü geçtiği açıklandı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Doğu Guta bölgesinde düzenlenen rejim güçlerinin saldırısında, Hammuriye'de 300, Arbin'de 78, Sepka'da 67, Keffar Batna'da 140 ve Muaddamiye'de 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.



Bölgedeki sahra hastanelerinde tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade eden LCC, olayı katliam olarak niteledi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti. SRGC, daha önce yaptığı açıklamada, kimsayal silah kullanıldığı saldırıda ölü sayısının 1300'ü geçtiğini, yaralı sayısını ise 3 bin 600 olarak bildirmişti.



SARİN GAZI KULANILDI

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti. Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.


SİVİLLER SALDIRIYA UYKUDA YAKALANDI

Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya
savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti. Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.