Cinayet ma'sas'ı!

İngiliz polisi, Prenses Diana'nın öldüğü kazayı 16 yıl sonra ilk kez inceleme kararı aldı. Gerekçesi ise yeni kanıtlardı. İddiaya göre "sıradan" olarak gösterilen olayın arkasında, SAS yani İngiliz Özel Operasyon Alayı vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2013 Güncelleme 19 Ağustos 2013, 04:48
Cinayet ma’sas’ı!

İÇİNDEKİLER

Prens Charles ile evlendi. İngiliz Kraliyet Ailesi'ne gelin gitti. Ancak renkli kişiliği ile Kraliyet Ailesi'ni gölgede bıraktı. Dünya artık yeni bir idolle tanışmıştı: Prenses Diana. Hem güzelliği hem de zarafeti ile dikkat çeken Diana, Kraliyet Ailesi'nden çok halkın içine karıştı. Yaptığı etkinlikler onun dünya çapında bir iyilik meleği olarak tanınmasına da yol açtı. Ancak peri masalı, 1992'de bitti ve Diana, Chales'ten ayrıldı. Artık sade bir vatandaş olan Diana, Müslüman işadamı Dodi el Fayed'le yeni bir aşka yelken açtı. Bu birliktelik de 1997'de Paris'te meydana gelen kaza sonrası faciayla bitti.

DELİLLER AÇIKLANMADI
İşte İngiliz polisi, kaza dosyasını ilk kez tozlu raflardan indirdi. Londra polisi, Prenses'in ölümüyle ilgili yeni bilgi ve kanıtlara sahip olduğunu duyurdu. Yani İngiliz polisi, soru işaretleri ile dolu olan kazayı ilk kez inceleme kararı aldı. İngiliz basınındaki haberlere göre ise Diana'nın ölümünün arkasında "SAS" olarak bilinen İngiliz Özel Operasyon Alayı vardı.

ŞOFÖR SUÇLANMIŞTI
Bu iddialar Diana'nın ölümünü trafik kazasından çıkartıp cinayet masasına taşıdı. Bu arada Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili soruşturma 2008'de sonuçlanmıştı. Kazanın şoförün ihmali nedeniyle meydana geldiği belirtilmişti.

KESKİN NİŞANCI
İngiliz Özel Operasyon Alayı (SAS), Birleşik Krallık Ordusu'na bağlı, ülke dışında görev yapan özel bir birlik. Bu birlik, İkinci Dünya, Falkland, Irak ve Afganistan Savaşı'nda görev yaptı. Ayrıca keskin nişancı ekibi var. Bu ekip, gizli saldırılarıyla ünlü.