Müstakbel Kral doğdu

İngiltere Kraliyet Ailesi, günlerdir beklediği müjdeli haberi aldı. Tahtının üçüncü sıradaki varisi, dün dünyaya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2013 Güncelleme 23 Temmuz 2013, 01:42
Müstakbel Kral doğdu

İÇİNDEKİLER

İngiltere, son iki haftadır Prenses Kate'nin doğuracağı bebeğe kilitlendi. Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in bebeği dün dünyaya geldi. Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 3 kilo 600 gram ağırlığındaki bebeğin cinsiyetinin erkek olduğu ve yerel saatle 16.24'te (TSİ: 18.24) dünyaya geldiği bildirildi. Prens William, doğum haberini telefonla büyükannesi Kraliçe 2. Elizabeth'e verdi.

TÜM ÜLKEDE KUTLAMA
Doğum, Kraliçe'nin uyku saatinden yani 22.30'dan sonra gerçekleşseydi, sabah 08.00 açıklanacaktı. Resmi açıklama, Buckingham Sarayı'nın girişine asılarak kamuoyu ile de paylaşıldı. Doğum haberi, tüm dünya basınında ilk sırada yer aldı. İngiltere Başbakanı David Cameron "Tüm ülke bunu kutlayacak" dedi. Yüzlerce gazeteci, foto muhabiri ve kameramanın iki haftadır hastane önündeki bekleyişi bitti.

PRENS ÜNVANINI ALACAK
Kate ile William, Londra'daki Westminster Katedrali'nde 29 Nisan 2011'de görkemli bir düğünle evlenmişti. Bebek Cambridge Prensi unvanını alacak. Soyadı olarak ise Mountbatten-Windsor, Wales ya da Cambridge'i kullanabilir. Bebeğin adı henüz belli değil. Prens Charles ve Diana oğulları William'ın adını doğumdan tam bir hafta sonra ilan etmişlerdi.