KraliçeTur!

Dünya Turist Ligi'nde Türkiye'nin gerisine düşen İngiltere, Kraliyet Ailesi'nin emri ile Türk düşmanlığına başladı. İngiliz medyasının 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarıları, sonuç verdi. 15 günde 105 bin İngiliz, rezervasyonlarını iptal etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2013 Güncelleme 09 Temmuz 2013, 00:20
KraliçeTur!

İÇİNDEKİLER

Yılın ilk 6 ayında, İngiltere dışında 100'e yakın vatandaşının bıçaklanmasını görmeyen İngiliz medyası, Marmaris'te yaşanan 2 bıçaklama olayından sonra 'Türkiye'ye gitmeyin. Çünkü artık can güvenliği yok' uyarısı yaptı. Birçok İngiliz bakanlık da bu operasyona destek verdi. Sadece 15 gün içinde 400 bin İngiliz turistten 105 bini, Türkiye rezervasyonlarını iptal etti. Bu rakamın yıl sonuna kadar 500 bini bulacağı iddia edildi.

'KIRMIZI KİTAP' GİBİ
İngiliz basınının Gezi olaylarını hala sıcak tutmak istemesi ve "İstanbul'da da turistlerin can güvenliği riski var. İstanbul'a gitmek tehlikeli" ifadeleri, bu operasyonun bir parçası olarak gösterildi. Yurt dışı tercihlerini Türkiye'den yana kullanmak istemeyen İngilizler'e de çok özel seçeneklerin sunulduğuna dikkat çekildi. Özellikle Türkiye yerine İspanya'ya gitmek isteyen İngiliz ailelere, teşvik verilmesi de gündemde. Turizm konusunda Kraliyet ailesinin ne kadar güçlü olduğu da bilinen bir gerçek. Çünkü, turizm konusunda alınacak her türlü karar öncelikle Kraliçe II. Elizabeth'in onayından geçmesi şart. Bu durum, İngiltere'nin 'Kırmlızı Kitabı' olarak kabul görmekte. İddialara göre bu kampanya sonucunda, Dünya Turist Ligi'nde İngiltere, Türkiye'yi geçecek.

ADA'DA TÜRK DÜŞMANLIĞI
Özellikle Marmaris ve Göcek'te ev alan ve yılın 3 ayını Türkiye'de geçiren İngilizler'e de "Türkiye'ye gitmeyin. Evlerinizi, İngilizler'e değil başkalarına kiraya verin" denildiği iddia edildi...

TÜRKİYE'DEN KARŞI ATAK
Turizm Bakanlığı'nın üst düzey isimlerinden oluşan heyeti, Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığında Türkiye'nin 3. büyük pazarı olan İngiltere'de tanıtım atağına geçti. İngiltere'de bakanlık heyetinin sektörle gerçekleştirdiği uzun toplantılarda, tur operatörleriyle işbirliğinin artarak sürdürülmesinin önemi vurgulandı. Ağırlıklı olarak kültür turizmine yönelik organizasyonlar gerçekleştiren tur operatörleriyle bir araya gelen Bakanlık Heyeti, Türkiye aleyhindeki çalışmalara tepki gösterdi.

ALMANYA DA DEVREYE GİRDİ
Türkiye'de meydana gelen hükümet karşıtı protestoların turizm sektörünü olumsuz etkilediği yönde yayınlar Almanya'da da had safhaya çıktı. Alman medyası, "Gezi Türk turizmini vurdu" diye yazdı. Turizm şirketleri de "Türkiye'nin imaj kaybetmesinden endişeliyiz" dedi Bir çok gurbetçi, bu yayınlara tepki gösterdi.