Nadir mahkum

İşadamı Asil Nadir, cezasını Türkiye'de çekmek istedi. Bunun için İngiliz vatandaşlığından vazgeçti. Ama başvurusu kabul edilmedi. Daha sonra 6 haneli bir tazminat ödeyince İngiliz yetkililer fikir değiştirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2013 Güncelleme 21 Haziran 2013, 00:00
Nadir mahkum

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en zengin isimleri arasında yer aldı. Parası sınırları aştı ve dünyanın ilk 500 zengini arasına girdi. Ancak Asil Nadir'in (71) İngiltere'de kurduğu şirketi Polly Peck'i dolandırdığı iddia edildi.

PASAPORTUNU VERDİ
Bunun üzerine Nadir, 2 yıl önce İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Yargılandı. 10 yıl hapis cezası aldı. Ancak Nadir, cezasını Türkiye'de çekmek istiyordu. Bunun için Nadir İngiliz pasaportunu verdi, vatandaşlığı iade etti. Buna rağmen ünlü işadamı Asil Nadir'in başvurusu, geçen ay reddedildi.

İKİNCİ ADIMI ATTI
Times gazetesinin iddiasına göre ünlü işadamı ikinci adım olarak İngiltere'ye 6 haneli bir tazminat ödedi. Bunun üzerine İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling, Nadir'in başvurusunu tekrar inceleme kararı aldı. Öte yandan mahkemeye hiç mal varlığı ve geliri olmadığını söyleyen Nadir'in şimdiye kadar 7.74 milyon dolar tazminat ile 230 bin dolar civarında yasal masraf ödediği kaydedildi.

TAKVİM YAZMIŞTI
Asil Nadir'in Türkiye'ye dönme isteğini dünya basınında ilk kez TAKVİM yazmıştı.