Obama paraladı

Başkan Obama düğmeye bastı. 6 milyar dolar kara para aklayan Liberty Reserve isimli dijital para transferi servisine operasyon yapıldı. 24 kişi tutuklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 01:52
Obama paraladı

İÇİNDEKİLER

ABD, İspanya ve Kostarika çok önemli bir operasyona imza attı. ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın talimatıyla dünyanın önde gelen alternatif dijital ödeme sistemlerinden Liberty Reserve şirketine kara para baskını yapıldı. Ortak operasyonda aralarında Liberty Reserve'in kurcusunun da bulunduğu 24 kişi tutuklandı. Amerikalı yetkililer 2006 yılında faaliyete geçen şirketin şimdiye kadar 6 milyar dolardan fazla kara para akladığını belirtti. Merkezi Kostarika'da bulunan şirketin siber suç örgütlerinin para transferlerine olanak sağlayacak şekilde çalıştığı öne sürüldü. Şirketle ilişkisi olduğu tespit edilen birçok internet alanı da erişime kapatıldı.

EN BÜYÜĞÜ...
Toplamda 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Liberty Reserve'in sadece ABD'de 200 bin kullanıcısı olduğu sanılıyor. ABD Adalet Bakanlığı olayın, "dünya bankacılık tarihinin en büyük para aklama operasyonu" olduğunu açıkladı.