Yaşasın Kral

El Şark el Avsat gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in 'Klinik açıdan öldüğü'nü iddia etti... Dünya gündemine bomba gibi düşen bu iddia, dün akşam yalanlandı: Kral, Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 02:54
Yaşasın Kral

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'da yaptığı reformlarla halkın büyük sevgisini kazanan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in öldüğü iddia edildi... Londra'dan yayın yapan ünlü Arap gazetesi El Şark el Avsat, "Suudi Arabistan'daki tıbbi kaynaklar, Kral Abdullah bin Abdulaziz'in kalbi, böbrekleri ve akciğerleri gibi hayati organlarının faaliyetleri sona erdi. Tüm tedavi yöntemleri, sonuç vermedi. Doktorlar Kral Abdullah'ı hayata döndürmek için birkaç kez elektroşok da denedi. Ancak sonuç olumsuz" diye yazdı. Resmi toplantılara ve yurt dışı ziyaretlerine Veliaht Prens Salman onu temsil etti. İşte bu haber dünya gündemine bomba gibi düştükten sonra Suudi Arabistan'dan bir açıklama geldi: Kral Abdullah bin Abdulaziz'in sağlık durumu gayet iyi. Dün Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti.

25 ÇOCUĞU VAR
Abdullah bin Abdülaziz, 1 Ağustos 1923 yılında, Necid Sultanlığı'nın Riyad Bölgesi'nde doğdu. Mekke Belediye Başkanlığı olarak ilk kamu görevini üstlendi. Ardından babası Abdülaziz El Suud tarafından Suudi Arabistan Ulusal Muhafızları'nın komutanı görevine geçti. Kardeşi Fahd bin Abdül Aziz ölünce yerine o tahta çıktı. 2005 yılında beri Suudi Arabistan kralı olarak birçok önemli reforma imza attı. Ülkesinde çok sevilen Kral'ın 25 çocuğu vardı.

SERVETİ 17.8 MİLYAR
Kral Abdullah bin Abdulaziz'in serveti 17 milyar 800 milyon dolar. 2 uçağı, 4 yatı olan Kral'ın İspanya'nın marbella adasında 65 taşınmazı var.