Müslümanlardan protestoculara ibretlik ders!

İngiltere'nin York kentinde bir caminin önünde protesto düzenleyen aşırı sağcı göstericilere Müslümanlar, çay ve bisküvi ikram etti.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2013, 20:17
Müslümanlardan protestoculara ibretlik ders!

İÇİNDEKİLER

Guardian gazetesi nin haberine göre, başkent Londra 'nın Woolwich semtinde İngiliz asker Lee Rigby 'nin geçen hafta öldürülmesini protesto etmek için York Camisi'nin önünde toplanan az sayıdaki İngiliz Savunma Ligi (EDL) üyesi, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

Camide bulunan Müslümanlar, ellerinde İngiliz bayraklarıyla protesto gösterisi yapan aşırı sağcılara çay ve bisküvi ikram etti. Önce protestolarına devam eden ancak daha sonra daveti kabul eden göstericiler, Müslümanlarla futbol maçı da oynadı.

Protestoculardan Leanne Staven, camiye sorun çıkarmaya gelmediklerini belirterek, "Bazı şeyleri söylememiz gerekiyor. Endişeleri olan beyaz İngilizler özgürce düşüncelerini ifade edemiyor." dedi.

York Üniversitesi öğretim üyesi Muhammed El-Gomati, olayla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Diyalog kurma olasılığı var. EDL bile konuşmaya başladı ve şiddet içeren aşırıcılığın yanlış olduğu konusunda hemfikiriz" diye konuştu.

York Camisi'nin imamı İsmail Miah, bir-iki kişinin yaptığından bütün Müslüman toplumunun sorumlu tutulamayacağını vurgulayarak, Londra'daki olayın İslami açıdan kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.