Silik'on

Angelina Jolie'nin genetik test sonrası kanser riski taşıdığı anlaşıldı. Göğüsleri alındı. 1 yıl boyunca silikonsuz kalacağı açıklandı. Ünlü oyuncuya her yerden destek yağdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 01:56
Silik’on

İÇİNDEKİLER

İsmi defalarca "dünyanın en güzel kadını" listesine yazıldı. Ancak ABD'li ünlü oyuncu Angelina Jolie (37), bu kez kanserle mücadele konusunda devrim yarattı. Annesini kanserden kaybeden Oscarlı oyuncu, test yaptırdı. Yüzde 87 oranında göğüs, yüzde 50 oranında rahim ağzı kanseri riski taşıdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine ünlü oyuncu, hastalanmadan iki göğsünü de aldırdı.

İKİ AMELİYAT GEÇİRDİ
Jolie'nin doktoru Dr. Kristi Funk "Jolie'ye ilk ameliyatı 16 Şubat'ta yaptık. Süreç 27 Nisan'da tamamlandı" dedi. Jolie'nin 1 yıl boyunca memesiz kalacağı ve tedavi sonrasında silikon taktırabileceği açıklandı. Uzmanlar ise Jolie'nin göğüs kanseri konusunda farkındalık yarattığını söyledi. "Artık kadınlar Jolie'den esinlenerek tedbirini önceden alacak" dedi. Brad Pitt de eşine destek verdi. Pitt, "Angelina ile gurur duyuyorum. O kadınlara cesaret vermek için ameliyat oldu" dedi.

MEMEYİ ALMAK ŞART MI?
Angelina Jolie'nin göğüslerini aldırma kararı, işin uzmanları arasında tartışılıyor:

PROF. DR. FUAT YÜCEL:
Böyle bir ameliyat kararı için kişinin gerçekten yüksek riskli olması lazım. Bu durumdaki bir kişi korkuyla yaşamaktansa göğüslerini aldırmayı tercih edebilir. Ameliyat olmayı isteyen kişinin meme dokusu tamamen alınabilir.

DR. AYTAÇ KESKİNEĞE: BRCA1 ve BRCA2 geni her kadında var. Testlerde bu genlerdeki mutasyona bakılıyor ve kanser riski taşıyıp taşımadığı araştırılıyor. Ancak 30 yaşında kanser öyküsü bulunmayan bir kadının testinde sözü geçen gen mutasyonu çıktı, ne yapacak? Ben olsam göğüsleri aldırmazdım. Sadece kontrollerimi sık yaptırırdım.

ANNE OLAMAYACAK
Angelina Jolie'nin yaptırdığı test sonrasında yüzde 50 oranında rahim ağzı kanseri riski taşıdığı da belirlenmişti. İşte güzel oyuncunun, bu risk yüzünden 40'ından önce yumurtalıklarını aldırmayı düşündüğü ileri sürüldü. Bu durum da Jolie bir daha doğum yapamayacak. Jolie'nin annesi Marcheline Bertrand da 56 yaşındayken rahim ağzı kanserinden ölmüştü.