İki yüzlü adalet

Berlin'de Jonny K.'yı öldürdüğü iddia edilen Türkler cam kafeste, 8'i Türk, 10 kişiyi öldüren Nazi çetesi ise 'özel' muamele ile yargılanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 02:33
İki yüzlü adalet

İÇİNDEKİLER

Berlin'de geçtiğimiz yıl 14 Ekim'de, Berlin'de bir partisi sonrası 20 yaşındaki Jonny K.'nin dövülerek öldürülmesiyle ilgili altı kişinin yargılanmasına dün de devam edildi. Türk zanlılar Melih Y., Osman A. ve Hüseyin İ., Bilal K. ile Onur U., cam kafeste tutuldu. Birçok kez konuşmasına izin verilmeyen Türkler, adalete isyan etti. Türk gençlerin avukatı da, Mahkeme Başkanı Hakim Helmut Schwenchendick'e, "Kendimizi savunamıyoruz. Söz hakkı bile vermek istemiyorsunuz" dedi. Sanıkların Türk olduğu davada bunlar yaşanırken, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren neonazi terör örgütü NSU'nun lideri Beate Zschaepe'nin önüne sadece kırmızı halı serilmedi.

BÜYÜK TEPKİ VAR
Kelepçesiz bir şekilde dün Münih Eyalet Mahkemesi'ne getirilen ve duruşma salonunda yine özgürce dolaşan Zschaepe'ye tanınan bu ayrıcalık, kentte büyük tepkileri beraberinde getirdi.

NAZİLERİN SEMBOLÜ GİBİ
Bugün yapılan ve halen devam eden duruşmada Beate Zschape dört yapraklı yonca bir kolye takıyor. Dört yapraklı yonca Nazilerin sembolü gamalı haça (svastika) benzediği için, onu simgelediği için takıyor.