Zoraki Kral!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Prens Charles'ı kral ilan etmek üzere Ancak Charles'ın bu görev için zorla ikna edildiğine dikkat çekildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2013 Güncelleme 09 Mayıs 2013, 02:58
Zoraki Kral!

İÇİNDEKİLER

Prens Charles'a krallık yolu açıldı. Buckhingham Sarayı'nın, önceki gün Kraliçe II. Elizabeth, Kasım ayında Sri Lanka'da düzenlenecek Commonwealth ülkeleri toplantısına katılmayacağını açıkladı. Dün de İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılışına Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın katılması, yeni bir iddiayı gündeme taşıdı.

10 YILDIR İSTEMİYOR
Kraliyet Ailesi'ne yakın kaynaklara göre, Elizabeth çok yakında Prens Charles'ın yeni İngiltere Kralı olduğunu açıklayacak. 61 yıldır tahtta olan Kraliçe II Elizabeth'in bu kararına, aile üyelerinden birinin karşı çıktığı iddia edildi. Ancak o kişinin kim olduğu konusunda net bir bilgi yok. Prens Charles'ın da yaklaşık 10 yıldır annesinden bu konuda destek gördüğü ama kendisinin Krallık gibi bir ısrarının asla olmadığı da bir gerçek.

AĞIR SORUMLULUK
Prens Charles'ın neden kral olmak istemediği ise tam bir muamma. Prens Charles'ın bu kadar büyük bir sorumluluğu almak istemediği ilk akla gelen seçenek olarak gösterildi. Kraliçe II. Elizabet'in özellikle son dönemde yaşadığı bazı sağlık sorunlarının da bu kararda etkili olduğuna dikkat çekildi.

23 YILDIR SAÇLARI BEYAZ

1952 yılında taç giyen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in bazı bilinmeyenleri şöyle:
* Yıllarca saçlarını boyatan Kraliçe, 1990'dan itibaren bu işlemi hiç yaptırmadı.

* İngiltere' deki kuğuların tümü Kraliçe'nin.
* Servetinin yüzde 3'ünü her yıl bağış yapıyor.
* Leica makinesi ile fotoğraf çekmeye bayılır.
* Kraliyet uçağı için her saat 11 bin Sterlin masraf yapılıyor.
* Askeri bando marşlarına bayılır ve Rolls Royce'unda bu marşların CD'si var.