İsrail'in özrü dünya basınında

İsrail Başbakanı Netanyahu, 2009'daki Mavi Marmara saldırısı için Türkiye'den özür dilemesinin ardından dünya basınında geniş yankı uyandırdı...

Giriş Tarihi 22 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2013, 20:07
İsrail’in özrü dünya basınında

İÇİNDEKİLER

Dünya basını gelişmeyi, "İsrail Türkiye'den özür diledi ve gemide can veren 9 kişi için tazminat ödeyecek" ifadelerini kullandı.

NEW YORK TİMES GAZETESİ: OBAMA'NIN ESERİ
Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ABD Başkanı Obama sayesinde olduğunu yazdı.

İsrail'in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesi ABD Başkanı Barack Obama'nın "diploması zaferi" olarak tanımlandı.

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini ABD Başkanı Barack Obama'nın sağladığını yazdı.

JERUSALEM POST: TARİHİMİZDE İLK KEZ ÖZÜR DİLEDİK
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Netanyahu'nun Mavi Marmara olayı için Türkiye'den özür dilemesini 'İsrail tarihinde bir ilk' diye duyurdu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsrail'i ziyareti sırasında Başbakan Netanyahu'yu uyardığını belirten gazete, Türkiye ve İsrail başbakanlarının 3 yıldır ilk defa iletişim kurduklarına vurgu yaptı.

EL CEZİRE
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze filo olayında dokuz Türk vatandaşının ölümüne yol açan baskın için Türk devletinden özür diledi.

THE WALL STREET JOURNAL
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türk yardım gemisine yapılan baskınla ilgili olarak, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

WASHINGTON POST
İsrail lideri, Gazze'ye giden filoya uluslararası sularda yapılan baskında dokuz Türk eylemcinin ölümü için özür dileyerek, Türk devletiyle diplomatik ilişkiler konusunda önemli bir adım attı.

BLOOMBERG
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze'ye yardım filosu götüren gemide öldürülen 9 Türk için Erdoğan'dan için özür diledi.

CNN
İsrail'in Türkiye'den 2010 yılında 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan gemi müdahalesiyle ilgili özür dilediği Amerika'nın resmi kaynaklarınca açıklandı.

FOX NEWS
Netanyahu Obama ile birlikte aradığı Türkiye Başbakanı'ndan Gazze'deki olaylarla iligili özür diledi.

USA TODAY
İsrail gemideki ölümler için Türkiye'den özür diledi.