Azra'ile çalım attı

Lösemi hastası minik Azra'ya hayat facebook'tan geldi. 'Azra'yı yaşatalım' çağrısı üzerine binlerce kişi örnek verdi; uygun ilik bulunup nakil yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2013 Güncelleme 21 Mart 2013, 00:27
Azra’ile çalım attı

İÇİNDEKİLER

Belçika'da yaşayan Bünyamin Öztürk, lösemi hastası 3 yaşındaki kızı Azra için facebook sayfasında "Azra'yı birlikte yaşatalım" çağrısı yaptı. Binlerce kişinin çağrıya yanıt verdi ve Azra'ya uygun ilik bulundu. Brüksel'deki St Luc Bruksel Hastanesi'nde tedavi altına alınan küçük kıza önceki gün ilik nakli yapıldı. Yaklaşık bir saat süren nakil sonrasında Azra'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BİR AY SONRA TABURCU
Baba Bünyamin Öztürk, "Doktorlar, nakil işleminin başarılı geçtiğini, 2 hafta içinde yeni iliğin Azra'nın vücudunda çalışmaya başlayacağını söyledi. Bir ay içinde ise Azra'nın kan değerlerinin yükselerek, normal d eğerine ulaşacağını ve Azra'nın taburcu olacağını söylediler" dedi. Küçük kıza ilik veren kişinin ismi ise gizli tutuluyor. İnsanların ilik vermeyi, organ vermek gibi algıladığını söyleyen Bünyamin Öztürk, bu konuda vatandaşların daha bilinçli olması gerektiğini ifade etti.