Anaparaya polis baskını

IMF Başkanı Christine Lagarde, görevi ihmal ve suistimalle suçlandı. Evine baskın düzenleyen polis, önemli evraklara el koydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2013 Güncelleme 21 Mart 2013, 00:00
Anaparaya polis baskını

İÇİNDEKİLER

Frnasız Savcılığı, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde'in evine, sürdürülen bir soruşturma kapsamında baskın yaptı. Polis, paranın anası olarak anılan Lagarde'nin evinde arama yaptı. Çok sayıda evrağa, incelemek üzere el koydu.

400 MİLYON DOLARLIK SATIŞ
IMF Başkanı, Fransız işadamı Bernard Tapie'nin spor markası Adidas'ın 1990'da satış işleminde bir kamu bankasıyla yasa dışı yollarla anlaşmasına göz yummakla suçlanıyor. Tapie'nin, Nicolas Sarkozy'nin yakın arkadaşlarından biri olduğu belirtiliyor. Eski Ekonomi Bakanı Lagarde'ın avukatı Yves Repiquet, müvekkilinin, "Gizleyecek bir şeyi olmadığını'' belirtti. Lagarde'ın şu ana kadar iddialarla ilgili olarak mahkeme tarafından ifade vermeye çağrılmadığını söyledi. IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'taki bir otelde kat görevlisine cinsel saldırıda bulunmak suçuyla yargılandığı için 18 Mayıs 2011'de görevinden istifa etmişti.