İrlanda'dan Türkiye rüzgarı

Eurovision'da oyların hangi ülkeye gideceği şimdiden belli oldu. Türkiye'nin katılmadığı yarışmada İrlanda'yı temsil etmek isteyen grupta 3 Türk yer alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2013 Güncelleme 09 Şubat 2013, 00:00
İrlanda’dan Türkiye rüzgarı

İÇİNDEKİLER

Üç Türk ve iki İrlandalı'dan oluşan 'Inchequin' isimli müzik grubu, İrlanda'yı Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek. Türkiye, Mayıs ayında İsveç'te gerçekleştirelecek olan Eurovision'a bu yıl katılmama kararı aldı. Ancak Türkiye, içinde Türk sanatçıların da olduğu "Inchequin" grubu ile adından söz ettirecek. Grubun hikayesi, İrlandalı müzisyenler Sinead Bradley ve Hugh O'Neill'in, 2009 yılında Bodrum'a yerleşmeleriyle başladı. İkili, geçen yaz kemancı Ayda Tunçboyacı, piyano sanatçısı Tevfik Kulak ve şarkıcı Selin Türkoğlu ile bir araya gelerek bir grup oluşturdular.

İKİSİ BİR ARADA OLACAK...
Grup, "Son Kez" isimli şarkılarıyla, Eurovision Şarkı Yarışması'na katılma kararı aldı. Adaylar arasında ilk 5'e giren grup, çalışmalarını Türkiye'de sürdürüyor. Türk şarkıcılar, finali kazanmaları halinde Eurovision'da hem İrlanda'yı hem de Türkiye'yi temsil edeceklerini söylüyor. Grubun Türk üyelerinden Selin Türkoğlu, "Üç Türk, iki İrlandalıyız biz bu grupta. Eurovision'da 22 Şubat'ta final için yarışacağız. Türkiye'nin İrlanda'ya oy vereceğini düşünüyoruz" dedi.