Jackie Chan soruşturma

Hong Kong polisi, Jackie Chan'ın silah ve el bombasını araştırıyor

Giriş Tarihi 19 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2012, 13:15
Jackie Chan soruşturma

İÇİNDEKİLER

Hong Kong polisi, Çin'in Uzakdoğu dövüş filmleriyle ünlü yıldızı Jackie Chan'ın gizli suç örgütü ile karşılaştığında ''silah ve el bombası kullandığı'' iddialarını araştırıyor.

Güneydeki Southern People Weekly dergisine konuşan Chan, bir zamanlar Hong Kong'da gizli suç şebekesi ya da Çin'in organize suç örgütü tarafından zorbalığa uğradığını söyledi. "Geçmişte, onlar bana zorbalık yaptığı zaman ben Amerika Birleşik Devletleri'nde saklandım. Uçaktan indiğim zaman bana ateş açtılar" diyen Hong Kong doğumlu Chan, "O andan itibaren, ben her gün dışarı çıktığımda silah taşımak zorunda kalmıştım.'' ifadelerini kullandı.

58 yaşındaki yıldız, Hong Kong'daki bir çetenin 20 üyesi tarafından ellerinde bıçaklarla sarıldığı zaman silah kullanmak zorunda kaldığını belirtti. Chan, olayın zamanını ve nasıl bittiğini ise söylemedi.

Hong Kong polisi de Chan'ın sözlerini araştıracaklarını ancak ünlü yıldızı sorgulayıp sorgulamayacağını ise açıklamadı.

"Rush Hour" ve "Rumble in the Bronx" filmlerinin yıldızı Chan, 1997 yılında İngiltere 'nin Çin'e geri verdiği Hong Kong'da protestoların sınırlandırılması gerektiğini söylemiş ve bu aktivist ve politikacılardan büyük tepki almıştı.