Bir ülke daha Eurovision'a katılmıyor

Bosna-Hersek, Mayıs 2013'te İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision 2013 Şarkı Yarışması'na maddi nedenlerle katılmayacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 14 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2012, 17:24
Bir ülke daha Eurovision’a katılmıyor

İÇİNDEKİLER

Bosna-Hersek Eurovision Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Devlet Radyo ve Televizyonu'nun (BHRT) dış ilişkiler sorumlusu Leyla Baboviç, "Bosna-Hersek, Eurovision şarkı yarışmasına maddi nedenlerinden dolayı katılmayacak" dedi.

Ülkenin ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Baboviç, "Aynı zamanda BHRT de maddi anlamda zor durumda. Bu yüzden Eurovision'a katılım gibi kapsamlı ve zor bir projenin finansmanını sağlamak zor" diye konuştu.

Bosna-Hersek'in Eurovision'dan vazgeçen tek ülke olmadığını, şimdiye kadar bazı ülkelerin de yarışmadan vazgeçtiğini hatırlatan Baboviç, "Önümüzdeki günlerde vazgeçen ülkelerin sayısının artacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bosna-Hersek'in ilk kez Eurovision yarışmasına katılmaktan vazgeçtiğini belirten Baboviç, "Bazı ülkeler Eurovision'a 2 milyon avro yatırım yaparken, Bosna-Hersek'in buna ayıracağı bütçesi yaklaşık 80 bin avro civarındaydı" dedi.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Portekiz ve Polonya da daha önce 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını açıklamıştı.
2013 Eurovision Şarkı Yarışması, 14-18 Mayıs'ta İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek.