Komşu'spor darda

Ekonomik kriz Yunanlı spor kulüplerini de vurdu. Panathinaikos, sahasının elektrik faturalarını ödeyemedi; Nireas yüzme kulübünün havuzu kriz gerekçesiyle kapatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2012 Güncelleme 30 Kasım 2012, 00:00
Komşu’spor darda

İÇİNDEKİLER

Yunanistan ekonomik krizin pençesinden kurtulmak için çırpınırken; ülkedeki birçok sektör gibi spor kulüpleri de krizden nasibine düşeni aldı. Kriz vurgunu kulüplerin başında ise Panathinaikos geldi. Yunanistan Süper Ligi'nde üst sıralarda bulunan Panathinaikos, aylardır elektrik faturalarını ödeyemediği için büyük sıkıntıya düştü. İspanyol Marca gazetesinin haberine göre; Panathinaikos, stadın kabarık elektrik faturasını karşılayamadığından, Yunanistan Futbol Federasyonu'na başvurarak maçları gündüz oynamak istediğini bildirdi. Federasyonun bu konuda ne karar vereceği merakla beklenirken; ülkenin bir diğer sıkıntılı takımı da Nerias yüzme kulübü oldu.

HAVUZLARI KAPATILDI
Nireas'ın havuzu, kriz gerekçesiyle kapatıldı. Meriç'te Türk-Yunan sınırı yakınındaki Kumçiftlik (Orestiada) kasabasının belediyesi, kriz yüzünden yüzme salonunu kapatmayı kararlaştırdı. Adeta şoke olan kulübün imdadına Türkiye yetişti. Kulüp, 350 sporcusu ile Edirne'de antrenman yapma kararı aldı. Nireas'ın Başkanı Odiseas Retsidis, ülkesinin siyasetçilerine mektup yazıp duruma tepki gösterdi.

FATURALAR KABARDI
Yunanistan'ın önemli spor kulüplerinden Panathinaikos, sahasının elektrik faturalarını ödeyemediği için, maçları gündüz yapmak istiyor.