Altın masa

Kraliçe II. Elizabeth, Kuveyt Emiri El Sabah'ı Windsor Kalesi'nde ağırladı... Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki masada, saf altından hazırlanmış kek, salata ve meyve servis edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2012 Güncelleme 30 Kasım 2012, 04:09
Altın masa

İÇİNDEKİLER

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Sabah, 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştirdiği İngiltere'de krallar gibi ağırlandı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ekibiyle İngiltere'ye gelen El Sabah onuruna Windsor Kalesi'nde dev bir ziyafet verdi. Ziyafet, Windsor Kalesi'nde hazırlanan 200 metre uzunluğundaki masada gerçekleşti. Saf altından hazırlanmış yiyeceklerin sunulduğu masaya, alkollü içecek servis edilmedi.

CHARLES YOKTU
Ziyaretin İngiltere ve Kuveyt arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için gerçekleştirildiği belirtildi. Kuveyt Emiri El Sabah ziyaret sırasında İngiltere Başbakanı Cameron ile de görüştü. Prens Charles ise El Sabah'a Londra'da eşlik etti. Geziyi dışişleri bakanı, ekonomi bakanı ve ticaret bakanı ile birlikte gerçekleştiren Kuveyt Emiri Kraliçe II. Elizabeth'in ikinci oğlu Prens Andrew ile de bir araya geldi.

* Windsor Kalesi, dünyanın hususi ikametgâha tahsis edilmiş ve tarihin en uzun süreli ikâmet halinde bulunan yeridir. Kraliçe II. Elisabeth, hafta sonları Windsor Kalesi'nde kalır. İngiltere'nin birçok kral ve kraliçesinin sarayın kostrüksiyonunda ve gelişiminde doğrudan etkisi oldu. Windsor Kalesi'nin değeri 5 milyar dolar olarak açıklandı.