Defol git aptal zengin

Az vergi ödemek için Belçika vatandaşı olan Bernard Arnault Fransa'yı karıştırdı. Siyasiler ve medya milyarder iş adamına ateş püskürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2012 Güncelleme 11 Eylül 2012, 00:00
Defol git aptal zengin

İÇİNDEKİLER

Fransa'da günün konusu yıllık geliri 1 milyon Euro'nun üzerinde olanların ödeyeceği yüzde 75 vergi. Günün adamı ise 41 milyar dolarlık servetini bu vergiden korumak için Belçika vatandaşlığına geçen Louis Vuitton ve Christian Dior markalarının sahibi Bernard Arnault. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Liberation, bu sabah "Defol git aptal zengin" manşetiyle çıktı. Gazete, ünlü işadamını "Kapitalizmin en yırtıcı hayvanlarından biri" olarak da tanımladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise "Arnault bir başka ülkenin vatandaşlığına geçmenin ne anlama geldiğini daha iyi ölçmeliydi. Hepimiz Fransız olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

PARAZİT BENZETMESİ
Arnault'nun çıkışını Bakan Benoit Hamon "pek de vatansever olmayan bir davranış" diye değerlendirirken, solcu siyasi lider Jean-Luc Melenchon, Arnault için "parazit" benzetmesinde bulundu.
Komünist Partisi ise milyarder iş adamını "alçakça ihanet etmekle" suçlandı. Aşırı sağcı lider Marine Le Pen bile arkadaşı olan Arnault için "çok kötü örnek oluyor" görüşünü dile getirdi.