Pokerbaz

Antonio Esfandiari Las Vegas'taki bir turnuvayı kazanarak 18 milyon doların sahibi oldu. İran asıllı pokerci böylelikle dünyanın en çok kazanan pokercisi unvanını aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2012 Güncelleme 07 Temmuz 2012, 02:24
Pokerbaz

İÇİNDEKİLER

Las Vegas'ta düzenlenen bir poker turnuvasında İran asıllı Antonio Esfandiari, rakiplerini geriden bırakmayı başardı ve 18 milyon doların sahibi oldu. Las Vegas'ta yaşayan Esfandiari, aynı zamanda platinyum bir bilekliğin de sahibi oldu. Bir yardım kuruluşu için, suyun önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, ikinci olan İngiliz Sam Trickett ise 10 milyon dolar aldı. Esfandiari, kazandığı paranın ne kadarını yardım kuruluşuna bağışlayacağını açıklamadı. 33 yaşındaki İran asıllı kumarbaz, 600 bin dolar ödeyerek katıldığı turnuvada kazandığı ödül, tarihin en büyük poker turnuvası ödülü olarak kayıtlara geçerken, aslında makine mühendisi olan ama bu mesleği hiç yapmayan Esfandiari de 84 milyon dolarlık servetiyle tüm zamanların en çok kazanan poker oyuncuları listesinde bir numaralı basamağa yükseldi.

ESKİDEN SİHİRBAZDI
Esfendiari'nin poker hikayesi ise fimlere konu olacak cinsten. Las Vegas'ta bir kumarhanede sihirbaz olarak çalışan İranlı, 23 yaşında kendi tabiriyle iş olsun diye katıldığı bir turnuvada 1,4 milyon dolar kazanınca, sihirbazlığı bırakıp profesyonel poker oyuncusu oldu. Bir çok dünya şampiyonluğu ve turnuva birinciliği bulunan 33 yaşındaki genç oyuncu, son zaferiyle uzunca bir süre dünyanın 'en iyi poker oyuncusu' unvanını bırakmayacak gibi görünüyor.

EFSANE POKER FİLMLERİ
MAVERİCK
1994 yapımı filmde Vahşi Batı'da iflah olmaz bir kumarbazı oynayan Mel Gibson katıldığı turnuvada, sevgilisi Jodie Foster'ın da yardımıyla en büyük kumarbaz sayılan babasını yenmeyi başarmıştı.

THE STİNG
Matt Damon ve Edward Norton bir kumar masasının nasıl bir tutkuya dönüşüp, insanı nasıl da normal bir hayattan uzaklaştırdığını çarpıcı bir dille anlatmıştı.

ROUNDERS
Paul Newman ve Robert Redford'un oynadığı Oscarlık filmde Paul Newman'ın sarhoş rolü yaparak kazandığı poker oyunu sahnesi unutulmazlar arasında yer alır.

PAMELA'DAN BORCUNU YATAKTA TAHSİL ETTİ
Esfendiari'nin poker dünyasının en çok kazananı olması, onun bu dünyada meşhur olmasının tek nedeni değil. 2004 yılında Pamela Anderson'ın da katıldığı bir turnuvada ünlü yıldız ile aynı masaya oturan İranlı, kısa sürede güzel oyuncuyu yenmişti. Pamela'nın yakın bir arkadaşı 250 bin dolarlık borcu nakit ödemek yerine, Pamela'nın Esfendiari'ye birlikte olmayı teklif ettiğini ve İran asıllı kumarbazın bunu kabul ettiğini söylemişti.