İstanbul-New York arası 2 saate inecek

Boeing, Lockheed Martin ve Gulfstream şirketleri, NASA ile el ele verdi. Dünyanın en hızlı uçağını üretti. Süpersonik uçakla, İstanbul'dan New York'a 2 saate gidileceği öğrenildi.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2012, 09:30
İstanbul-New York arası 2 saate inecek

İÇİNDEKİLER

ABD'deki uçak yapım şirketleri Boeing, Lockheed Martin ve Gulfstream, efsanevi Concorde uçaklarının halefi olan yeni süpersonik uçaklar için seferber oldu. Yeni uçakların 15 bin kilometre uzaklıktaki Londra-Sidney arasını 4 saatte kat etmesi bekleniyor.

CONCORDE'UN YERİNE

Bu mesafenin yarısına denk gelen New York-İstanbul arası ise yeni uzay uçakları ile iki saatte alınabilecek. Şu an kullanılan uçaklar Londra-Sidney arasını 20 saatte, İstanbul-New York arasını ise 10 saatte kat ediyor. NASA da sesten hızlı uçaklar için yardım ediyor. Yeni prototiplerin önümüzdeki ay Farnborough'daki hava gösterisi sırasında açıklanması bekleniyor. Bu 3 şirket de süpersonik uçaklarda meydana gelen ses bombası tesirinin azaltılmasında ilerleme sağladığını açıkladı. The London Sunday Times gazetesinin haberine göre çok hafif kompozit malzemeden üretilecek olan uçak yeni nesil motorları sayesinde de eski Concorde'dan tam iki kat hızlı uçabilecek. Eski Concorde'un maksimım uçuş hızının 2187 km/saat olduğu düşünüldüğünde yeni uçağın açıklanan projeye göre hızının 4000km/saat olacağı öngörülüyor. Kıtalararası yolculuklar için yapılan, özel süpersonik araçların ilki olan Concorde'lar, gürültü bombardımanı sebebiyle 2003'te seferden kaldırılmıştı.