Kızıl isyan!

Telekulak skandalından yargılanan Murdoch'ın sağ kolu Brooks, 'adaleti yanıltmakla' suçlandı. Karara tepki gösteren 'Kızıl Prenses' ise kendini savundu: Ben sadece gazetecilik yaptım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 00:00
Kızıl isyan!

İÇİNDEKİLER

Medya devi Rupert Murdoch'ın sağ kolu Rebekah Brooks, İngiltere'deki "telekulak" skandalıyla ilgili "adaleti yanıltmaktan" müebbet hapis cezası ile karşı karşıya kaldı. Avustralyalı işadamı Murdoch'ın, polis memurlarına rüşvet verip, özel dedektiflere yüzlerce İngiliz'in telefonlarını ve epostalarını dinleterek haber yaptığı iddia edildi. Geçen yıl patlak veren "telekulak skandalının" bedeli ise ağır oldu. News Of the World gazetesi kapatıldı. Murdoch'un sahibi olduğu News International'ın İnglitere'deki kolunun eski yöneticisi Rebekah Brooks, 17 Temmuz 2011'de telekulak ve rüşvet şüphesiyle gözaltına alınıp, 12 saatlik sorgunun ardından kefaletle serbest bırakıldı.

'HÜKÜMETLE İLGİSİ YOK'
13 Mart'ta bu kez "adaleti engellediği" şüphesiyle tekrar gözaltına alınan ve yine kefaletle serbest kalan Rebekah Brooks, önceki gün yine "adaleti yanıltmak" ile suçlandı. Söz konusu suçlama, müebbet hapis cezasını öngördüğü ancak Brooks'un yaklaşık 10 yıl hapis yatabileceği kaydedildi. Murdoch medya imparatorluğunun "Kızıl Prensesi" ise karara tepki gösterdi. Rebekah Brooks, "Ben kimse için dinleme emri vermedim. Sadece gazetecilik yaptım ve şimdi ömür boyu hapis cezasıyla yargılanıyorum. Cadı avına benimle başladılar. İddiaların hepsi yalan" diyerek kendisini savundu. Brooks ayrıca yakın arkadaşı olan İngiltere Başbakanı David Cameron'ı kastederek, "Yaşanan süreç, şu andaki hükümetin tercihi değil. Bunu çok iyi biliyorum" şeklinde konuştu.