İdam sahnesi

Brezilya'da rol gereği boynuna ilmik geçiren oyuncu hayatını kaybetti. Oyun esnasında kendisini asan Tiago Klimeck'in can çekiştiğini ise kimse anlamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2012 Güncelleme 27 Nisan 2012, 01:47
İdam sahnesi

İÇİNDEKİLER

Brezilya'da oynanan bir tiyatro oyununda büyük bir trajedi yaşandı. Tiago Klimeck adlı oyuncu San Paulo eyaletine bağlı Itarare kentinde Paskalya dolayısıyla sahneye konan "İsa'nın Çilesi" adlı oyunda "Yehuda" karakterini canlandırıyordu. Yehuda'nın intihar ettiği sahne sırasında, yanlışlıkla kendini asan oyuncu hastaneye kaldırılmıştı. Oyunu izleyenlerin rol yaptığını düşünmesi nedeniyle dört dakika boyunca nefessiz kalan talihsiz oyuncu 17 gündür komadaydı. Doktorları önceki gün, Klimeck'in yaşam savaşını kaybettiğini ve başlatılan polis soruşturması nedeniyle cesedine otopsi yapılacağını duyurdu.

'İHMAL VAR' ARAŞTIRMASI
Arkadaşları, 27 yaşındaki Klimeck'in kendini astığı sahne için kullandığı güvenlik kemerinin kaydığını ve boynuna dolanarak nefes almasına engel olduğunu düşünüyor. Polis olayla ilgili araştırma başlatırken, bir ihmal olup olmadığının anlaşılması için gelecek hafta açıklanacak olan otopsi raporu bekleniyor.

TÜM ÜLKE YASTA
Brezilyalı oyuncu Tiago Klimeck'in ölümü ülkede hem Katolik Kilisesi hem de tiyatrocu oyuncuları arasında büyük mateme neden oldu. 27 yaşındaki oyuncunun bugün kalkacak cenazesine büyük katılım bekleniyor.