"Beşşar Esed herkesi oyalıyor"

Özgür Suriye Ordusu'ndan Muhammed Kalhak, Beşşar Esed'in, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan da dahil olmak üzere herkesi oyaladığını, yarın sabahı merakla beklediklerini söyledi.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 11 Nisan 2012, 19:33
Beşşar Esed herkesi oyalıyor

İÇİNDEKİLER

Kalhak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cisreş Şugur kentine bağlı Harabjoz köyünde yaşadığını ve ülkesinde bir yılı aşkın süredir devam eden olayların ardından, 11 ay önce Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını, Suriye ordusuna karşı bir yıldır taş, sopa, av tüfeği gibi silahlarla mücadele etmeye çalıştıklarını belirtti.

Harabjoz köyünün şu an Suriye askerlerinin elinde bulunduğunu dile getiren Kalhak, ''Esed güçleri bir yıldır, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanları katlediyor. İki kuzenimi bu saldırılarda kaybettim. Özgür Suriye Ordusu kamplarında yaklaşık bir yıldır savaşıyorum. Filistin'in İsrail'e karşı savaştığı gibi taşla ve av tüfekleriyle askerlere karşı koymaya çalışıyoruz. Biz namusumuzu ve canımızı korumak, kendimizi savunmak için silah istiyoruz'' dedi.

Annan Planı kapsamında, Esed'e tanınan sürenin yarın sona ereceğini anımsatan Kalhak, ''Beşşar Esed, Annan dahil herkesi oyalıyor, yarın sabahı merakla bekliyoruz. Çünkü Esed herkese yalan söyleyip oyalıyor. Şu an için ordu geri çekilmedi'' diye konuştu.

Kalhak, ülkedeki çatışmaların halen devam ettiğine dikkati çekerek, Türkiye ile Suriye arasında tampon bölge kurulması durumunda Suriye ordusundan çok sayıda askerin ayrılarak Özgür Suriye Ordusu saflarına katılacağını kaydetti.