Uçan saray

Suudi Prens Talal için tasarlanan A380, önümüzdeki ay sahibine teslim edilecek. Türk hamamı, yüzme havuzu, golf sahası ve özel garajı olan eşsiz uçağın değeri, 430 milyon dolar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2012 Güncelleme 06 Mart 2012, 02:05
Uçan saray

İÇİNDEKİLER

Airbus ve İngiliz tasarım şirketi Design Q, Suudi Prens El Valid bin Talal'ın eşsiz uçağını tamamladı... A380 tipi Airbus uçağın içinde; yüzme havuzu, Türk hamamı, konser salonu, misafir, toplantı, dinlenme odası, garaj ve golf sahası var. A380 piste indiğinde, ana gövdeden asfalta özel bir sistemle inen asansörü, Talal'ı direkt olarak aracının önüne çıkaracak.

TÜRKİYE'DEN SİPARİŞ EDİLDİ!
'Uçan Saray' olarak adlandırılan bu özel uçağın değeri, 430 milyon dolar. 5 Nisan'da teslim edilecek A380'in içinde 24 personel görev yapacak. Bu uçağın tasarlandığı günlerde dünyanın en zengin adamı Meksikalı Carlos Slim ve Rus petrol milyarderi Abramovich de teklifte bulundu. Ancak Talal, her iki zenginden de daha fazla ücret önerince, A380'in sahibi oldu. Uçağın Türk hamamı bölümünün tüm parçaları Türkiye'den alındı.



21. SIRADA
Suudi Prens El Valid bin Talal'ın serveti, 25 milyar doları aştı. Forbes listesinde 21. sırada bulunan Talal'ın petrol şirketlerinin yanı sıra telekominikasyon alanında da yatırımları var. Talal'ın, bu özel uçağın dışında 3 süper lüks yatı ve 35 otomobili bulunuyor.