Sezgin Amca'dan Sam Amca’ya

'Gizli CIA'nın analisti olan Emre'nin TR705 nolu haber kaynağı CHP'li Sezgin Tanrıkulu çıktı. Tanrıkulu, "Emre arkadaşımın oğlu. Beni arar 'Sezgin Amca Doğu'da neler oluyor' diye sorardı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Şubat 2012 Güncelleme 29 Şubat 2012, 01:52
Sezgin Amca’dan Sam Amca’ya

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl ABD'li diplomatlara ait yazışmaları yayınlayan WikiLeaks adlı internet sitesi, yine bombayı patlattı. Site bu kez ABD merkezli istihbarat şirketi Stratfor'un e-postalarını ele geçirdi. O yazışmalardan bir Türk gencinin de adı çıktı. WikiLeaks, Emre Doğru adlı o gencin 22 Aralık 2010'da Stratfor'a gönderdiği e-mailleri yayınladı. Söz konusu epostalara göre Doğru, Türkiye'deki haber kaynakları üzerinden Stratfor'a analizler yapıyordu. TÜSİAD'ın Washington temsilcisi olan Doğru'nun Kürt haber kaynağının kodu ise TR705'ti. İşte herkesin merak ettiği TR705'in CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu olduğu ortaya çıktı. Tanrıkulu, yaptığı açıklama ile Emre Doğru'yu tanıdığını söyledi. Tanrıkulu, Emre'nin, arkadaşı Prof. Dr. Osman Doğru'nun oğlu olduğunu ifade etti.

GENÇLİK MERAKI!
CHP'li Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi: "Emre TÜSİAD'ın Washington temsilcisiydi. Koç Üniversitesi'nde de doktora yapıyordu. Beni arar 'Amca Güneydoğu'da neler oluyor' diye sorardı.
Ben de öngörülerimi söylerdim. Benimki, çocukluğundan beri tanıdığım arkadaşımın oğluna cevap vermekten öte bir şey değil."

İLGİNÇ DEPARTMANLAR
Bu arada Doğru'nun, Stratfor'da dışarıdan Türkiye analisti olarak görev yaptığı belirtiliyor. WikiLeaks tarafından yayınlanan belgede ise Doğru'nun Türkiye'deki haber kaynakları yer alıyor. İddiaya göre Emre, Stratfor'a Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, TSK, Türk Dışişleri NATO Departmanı ile Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan bazı isimleri haber kaynağı olarak göstermiş.

Gizli CIA'NIN sırları
Stratfor, 1996'da George Friedman tarafından kuruldu. Küresel istihbarat şirketi olarak çalışan Stratfor, çok uluslu şirketler ile birçok devletin farklı kurumlarına dışarıdan istihbarat hizmeti sağlıyor. Şirketin en büyük müşterisi ise ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı olan CIA. Bu nedenle şirkete "Gizli CIA" deniliyor.