İstihbarahat bırakmaz

Kıbrıs'ta arazi toplayan İsrail, gizli servisini de işe bulaştırdı. MOSSAD ajanları Girne'deki bir sinagogu üs yaptı. MİT ise bölgeyi takibe aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2012 Güncelleme 20 Şubat 2012, 13:03
İstihbarahat bırakmaz

İÇİNDEKİLER

Özünü Akdeniz'in derinliklerindeki doğalgaz ve petrol yataklarına diken İsrail, şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) hedef aldı. İsrail hükümetinin desteğini alan Yahudi işadamları, önce KKTC'deki bazı Türk avukatlar üzerinden paravan şirketler kurdu. Ardından da bu şirketler aracılığıyla adanın değerli noktalarındaki arazileri toplamaya başladı. İsrail'in Kıbrıs planı TAKVİM'in haberiyle deşifre olurken adadaki gizli kapaklı işler de gün yüzüne çıktı. Son bilgilere göre İsrail Gizli Servisi MOSSAD da Ada'da cirit atmaya başladı. MOSSAD ajanları, Girne'ye bağlı Alsancak'ta faaliyet gösteren sinagogu üs yaptı. Yahudi cemaati ve MOSSAD ajanlarının, her Cumartesi ve Pazartesi sinagogda saat 17.00'de buluştukları belirlendi. İsrail Gizli Servis ajanlarının, Güney Kıbrıs'tan gelen birçok Yahudi işadamı ile bu sinagogda görüştüğü öğrenildi.

ÖZEL BİRİM İZLİYOR
Öte yandan KKTC hükümeti konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken Milli İstihbarat Teşkilatı da (MİT) harekete geçti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından 2010 yılında kurulan özel birim, konuyla ilgili iddiaları araştırmaya başladı. MİT görevlileri, Kıbrıs'taki MOSSAD ajanlarını takibe aldı. Kıbrıs'taki bu gelişmeleri mercek altına alan MİT'in, MOSSAD'ı rahatsız ettiği belirtiliyor.

İŞTE O ŞİRKETLER
Avukat Barış Mamalı'nın verdiği bilgilere göre KKTC'de arazi alımı için kurulan paravan şirketlerden en aktif olanları şunlar: Kerildo İnvestment Ltd, Dassımona Investment Ltd, Valega Investment Ltd, İlyal Development Ltd.

1 MİLYON METREKARELİK
Skandalı
ortaya çıkartan KKTC'li avukat Barış Mamalı, 12 avukatın İsraille ortak çalıştığını söyledi. Mamalı, "Türk avukatlar üzerinden paravan şirketler kuran İsrailli işadamları, şimdiye kadar 1 milyon metrekarelik arsa satın aldı. 95 gizemli işadamının sayısı da 117'ye ulaştı" diye konuştu.

EMRE DİNER