Hizbullah'tan Suriye rejimine destek

Lübnan merkezli Hizbullah örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye rejimine desteğini açıkladı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2012, 15:52
Hizbullah’tan Suriye rejimine destek

İÇİNDEKİLER

Suriye konusunda bugüne kadar net bir açıklama yapmayan Hizbullah lideri Nasrallah, dün akşam Beyrut'un Şii bölgesinde, büyük kapalı salonunda düzenlenen "Hizbullah şehitlerini" anma gününde dev ekrandan takipçilerine seslendi. Nasrallah, konuşmasında Suriye rejimine açıkça destek verdiklerini belirtti.
Nasrallah açıklamasında, Saad Hariri'nin başında bulunduğu 14 Mart grubunu da eleştirdi. Nasrallah, "Lübnan'da bazı gruplar ve kişiler Suriye'deki rejim karşıtı gruba destek veriyor ve Suriye'yi bir iç savaşa çekmek istiyorlar" 14 Mart grubunu ve lideri Hariri'yi suçladı. Nasrallah ayrıca 14 Mart grubuna neden Suriye'deki mücadelenin içine girdiniz'? diye sordu. Lübnan'dan Suriye'ye kaçak silahlarının girdiğini savunan Nasrallah bu silahlar Lübnan'daki 14 mart grubunun gönderdiğini de iddia eti.

Nasrallah, İsrail'e karşı her zaman dirençli duran Suriye rejimine destekçisi olduklarını dile getirerek, Suriye rejimi için partisinin desteğini yineledi. "Suriye rejimi bölgedeki ABD-İsrail planı karşısında durdu." diyen Nasrallah salonda toplanan kişilerin sevgi gösterileriyle konuşmasını çoğunluğunu Suriye'ye ayırdı.