Türk dünyası yasta

Kıbrıs efsane lideri Denktaş'ın vefatı büyük üzüntüyle karşılandı. Türkiye ve KKTC'de yas ilan edildi. Yavru Vatan önderini uğurlamaya hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2012 Güncelleme 15 Ocak 2012, 02:29
Türk dünyası yasta

İÇİNDEKİLER

Hayatını Kıbrıs Türkleri'nin özgürlük mücadelesine adayan Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle Türkiye ve KKTC'de yas ilan edildi. Başbakanlık, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın defnedileceği Salı akşamına kadar bayrakların yarıya indirileceğini ve yas ilan edildiğini bildirdi. KKTC'de de önceki geceden itibaren bayraklar yarıya indirildi. Camilerde sela verildi, TV'ler yas yayınına geçti. Halk önderi için hastaneye akın etti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısına Denktaş'ın oğlu ve Demokrat Parti lideri Serdar Denktaş da katıldı. 17 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek cenaze töreninin ayrıntıları ele alındı. Hükümet, 20 Ocak'a kadar yas kararı alırken defin yeri konusunda kararı ailenin vereceği ifade edildi.



OĞLUMUN YANINA GÖMÜN
Serdar Denktaş, babasının nereye gömüleceğine ilişkin bir soru üzerine "Aile yemeklerinde 'Beni oğlumun yanına defnedin' derdi. Elbette ailenin büyük bir bölümü de bunu bir vasiyet olarak kabul etti. Ancak bir başka gerçek de Rauf Denktaş'ın tarihe, bu devlete, bu millete mal olmuş bir lider olduğudur. Bugün aileyle oturup konuşacağız, neticede bir karar alıp Sayın Başbakan'a bildireceğiz."

LİDERLER CENAZEDE
Salı günkü cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi liderlerin katılması bekleniyor. Denktaş için iki tören yapılacak. İlk tören yarın 09.45'te naaşının götürüleceği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak. 17 Ocak'a kadar Denktaş'ın naşında nöbet tutulacak. Denktaş salı günü defnedilecek.



LİDERLERDEN MESAJ YAĞDI
Başbakan Erdoğan: Merhum Denktaş, Kıbrıs'ın varlık mücadelesinde unutulmaz bir liderlik sergilemiştir. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Milletimiz büyük ve yiğit bir evladını kaybetti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kıbrıs Türkü'nün Doğu Akdeniz'de yıldız gibi parlamasına öncülük etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel: TSK, merhum Rauf Denktaş'ın ortaya koyduğu ideallerin yaşatılmasının takipçisi olacak.

RUMLARDAN ÇİRKİN TAVIR
Rauf Denktaş'ın vefatı dünyada da yankı bulurken Rum medyası küstah yayınlar yaptı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu arayarak taziyelerini ileten Rum lider Dimitris Hristofyas, vatandaşlarına "Türkler'in acısına saygı gösterin" çağrısında bulundu. İşte dünkü Rum gazetelerinden bazı başlıklar:
Politis: Yunanca Konuşarak Öldü
Alithia: Kıbrıs'a Bölücü Mührünü Bıraktı.
Fileleftheros: Kıbrıs'taki İşgal'in Lideri Rauf Denktaş Öldü


EMRE DİNER-MESUT ERRECAİ KÖMÜR