Denktaş için taziye mesajı yağıyor

Kıbrıs Türklerinin sembol ismi, KKTC'nin ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş dün gece hayatını kaybetti. Birçok siyasetçi de Denktaş için taziye mesajları yayınladı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 14 Ocak 2012, 15:19
Denktaş için taziye mesajı yağıyor

İÇİNDEKİLER

- CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL -

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatıyla ilgili, ''Denktaş'ın kaybı sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türklerinin devam eden özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle özdeşleşmiş, mücahit devlet adamı Rauf Denktaş'ın ebediyete intikal ettiğini derin teessürle öğrendiğini belirten Gül, şunları kaydetti:

''Sayın Denktaş'ın kaybı, sadece Kıbrıs Türklerinin değil, tüm Türk Milletinin kaybıdır. Milletimiz gerçek bir kahramanını yitirmiştir.

Halkının haklı davasına adanmış bir ömrün geriye bıraktığı en büyük miras şüphesiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir. Kıbrıs Türk halkının bu mirasa sahip çıkarak, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik yarım asırlık mücadelesinde başarıya ulaşması, merhum Denktaş'ın aziz hatırasını yaşatacak en önemli kazanım olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesinde, anavatan Türkiye'yi her zaman yanında bulacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bu elim gününde, merhum Cumhurbaşkanı Denktaş'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimize ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Ruhu şad olsun.''

- BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatının sadece KKTC'de değil, Türkiye'de de derin bir hüzne yol açtığını belirterek, ''Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Denktaş'ın idealleri, uğruna hayatını vakfettiği KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı, Kıbrıs davasının önderi Rauf Denktaş'ın ebediyete intikalinden dolayı derin bir teessür içerisinde olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

''Kıbrıs Türklerinin yetiştirdiği değerli devlet adamı Denktaş'ın vefatı, sadece KKTC'de değil, Türkiye'de de derin bir hüzne yol açmıştır.

Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Denktaş'ın idealleri, uğruna hayatını vakfettiği KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır.

Bu kederli günde KKTC'deki kardeşlerimizin acılarını Türkiye olarak yürekten paylaşıyoruz.

Merhum Denktaş'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Kıbrıs Türklerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Serdar Denktaş ve KKTC Başbakanı Küçük'e birer başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini bildirdiği belirtildi.

- KKTC CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU -

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ulusuna, halkına inanmış bir özgürlük ve egemenlik kavgası kahramanı olarak daima kalplerde yaşayacağına işaret ederek, ''O'nun hizmetleriyle çizdiği aydınlık yol haritasının bugünkü ve gelecek nesillerin beyinlerinden asla silinmeyeceğini'' vurguladı.

Eroğlu, Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, ''Kıbrıs Türk halkının bağrından çıkan, bizleri toplum olma noktasından devlet kuran bir halk noktasına taşıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin Kurucu Cumhurbaşkanı, ulusal davamızın lideri, büyük devlet adamı, mücahit Rauf Raif Denktaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz'' ifadesini kullandı.

Eroğlu taziye mesajında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sadece bir mücadele adamı olmadığını, kalıcı ve adil bir barış antlaşmasına imza atabileceğini Kıbrıs konusundaki görüşme sürecinde ortaya koyduğu görüşler ve imzaladığı iki doruk antlaşmasıyla da gösteren bir lider olduğunu kaydetti.

Mesajında ''Devletimizin gelişmesini, kökleşmesini, Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşamasını kendi yaşam amacı edinen Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş halkçı, mütevazı, samimi kişiliği ile de gerek siyasi gerekse sosyal yaşamımıza damgasını vurmuş bir şahsiyettir'' diyen Eroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Rauf Raif Denktaş'ın tüm ulusumuz için yaşamsal değeri olan mücadelesini ve görüşlerini gelecek nesillere anlatmak her Kıbrıs Türkünün boynunun borcu olmalıdır. Milletimizin, halkımızın başı sağolsun.''

- BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ -

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatına ilişkin, ''O, görmezden gelinen, yok sayılmak istenen bir halkın varlık mücadelesini veren büyük bir liderdi. Milletimiz büyük ve yiğit bir evladını kaybetmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

''Kıbrıs Türkünün onurlu mücadelesinin sembolü, kardeş ülkemizin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş, hakkın rahmetine kavuştu. O, görmezden gelinen, yok sayılmak istenen bir halkın varlık mücadelesini veren büyük bir liderdi. Milletimiz büyük ve yiğit bir evladını kaybetmiştir. Kendisini, verdiği büyük mücadelesinden dolayı daima saygı ve rahmetle anacağız. Milletimizin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun.''

- BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ -

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatına ilişkin, ''Türk milleti kurduğu KKTC'ye onun idealleri doğrultusunda sahip çıkmaya devam edecektir''dedi.

Bozdağ, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle AA'ya yaptığı açıklamada, ''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin birinci cumhurbaşkanı, Kıbrıs tarihinin ve Türk tarihinin önemli siyaset, mücadele ve devlet adamı sayın Rauf Denktaş'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. KKTC halkının, Türk milletinin ve Denktaş ailesinin başı sağolsun'' dedi. Bozdağ, şunları kaydetti:

''Türkiye ve KKTC ve Türk milleti Sayın Denktaş'ı ve onun Kıbrıs davası ve vatanı, milleti, bağımsızlığı onuru ve haysiyeti için verdiği mücadeleyi ve elde ettiği başarıları hiçbir zaman unutmayacak. Kendisini her zaman hayır ve dua ile yadedecektir. Ve kurduğu KKTC'ye onun idealleri doğrultusunda sahip çıkmaya devam edecektir.''

- BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY -

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Rauf Denktaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ailesine ve Türk dünyasına başsağlığı diledi.

Yasemin Devrimi'nin birinci yıldönümü kutlamaları için geldiği Tunus'ta Denktaş'ın vefat haberini alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'ı telefonla arayarak üzüntülerini iletti ve salı günü yapılması planlanan cenaze töreninde hazır bulunacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Denktaş'ın vefatı konusunda AA'ya yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş'ı bu akşam kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kıbrıs Türklerinin haklı davalarını yıllarca yılmadan ve yorulmadan savunagelmiş ve Kıbrıs mücadelesinin unutulmayacak ismi olan sayın Denktaş'a Allah'tan rahmet, Kıbrıs Türklerine, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

- DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU -

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş'a taziyelerini iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, telefon görüşmesinde, Serdar Denktaş'ın nezdinde tüm aileye taziyelerini sunduğunu belirterek, cenaze ve törenle ilgili gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

- KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY -

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk milletinin, Rauf Denktaş'ı asla unutmayacağını, daima şükranla anacağını ve onun haklı mücadelesinin eseri olan KKTC'ye sahip çıkmaya devam edeceğini bildirdi.

Bakan Günay yayımladığı taziye mesajında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı dolayısıyla derin üzüntü içerisinde olduğunu kaydetti.

Denktaş'ın idealist, yürekli ve mücadeleci kimliğiyle tanınan büyük bir devlet adamı olduğunu belirten Günay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Tüm ömrünü Kıbrıs davasına adamış ve mücadelesini son nefesine kadar sürdürmüştür. Türk milleti, Rauf Denktaş'ı asla unutmayacak, daima şükranla anacak ve onun haklı mücadelesinin eseri olan KKTC'ye sahip çıkmaya devam edecektir.

Merhum Rauf Denktaş'a Allah'tan rahmet başta ailesi ve KKTC halkı olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.''

- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR -

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Rauf Denktaş, Türk dünyasının sevdiği, yakından tanıdığı, Türk dünyasının birleşmesi noktasında Kıbrıs'ın devlet olması konusunda büyük mücadele vermiş, adeta Gaspıralı İsmail gibi elinden gelen tüm gayreti gösteren bir Türk büyüğüdür'' dedi.

Bakan Bayraktar, bir otelde düzenlenen Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma, Tanıtma Merkezi (TEBİAT) toplantısında yaptığı konuşmada, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı Kıbrıs için verdiği gayrete dikkat çekerek, şöyle konuştu:

''Rauf Denktaş'ı rahmetle anıyorum. Ailesine ve Türk dünyasına başsağlığı diliyorum. Sayın Rauf Denktaş, Türk dünyasının sevdiği, yakından tanıdığı, Türk dünyasının birleşmesi noktasında Kıbrıs'ın devlet olması konusunda büyük mücadele vermiş, adeta Gaspralı İsmail gibi elinden gelen tüm gayreti gösteren bir Türk büyüğüdür. Kendisine yüce Allah'tan rahmet diliyorum yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Türk dünyasının başı sağ olsun.''

- GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL ÖZEL -

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, merhum Rauf Denktaş'ın kişiliğini ve hizmetini unutmayacağını, onu daima gönüllerinde yaşatacağını ve ortaya koyduğu ideallerin yaşatılmasının takipçisi olacağını bildirdi.

Orgeneral Özel, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Denktaş'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduğunu belirtti.

''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Mehmetçikleri bir baba şefkatiyle bağrına basmış, onları kucaklamış, onlarla gönül bağı kurmuş örnek bir lideri kaybettik'' ifadesini kullanan Özel, mesajında şunları kaydetti:

''Ömrünü Kıbrıs Türkü'nün onurlu mücadelesine adamış ve bu uğurda birçok güçlüğe göğüs gererek KKTC'nin kuruluşunu gerçekleştirmiş, daima Anavatan olarak dilinden düşürmediği Türkiye'ye samimi ve gönülden bağlılığıyla bugünün ve geleceğin nesillerine ışık tutmuş, örnek olmuş, gerçek bir Türk milliyetçisini kaybettik.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, merhum Denktaş'ın kişiliğini ve hizmetini unutmayacak, onu daima gönüllerinde yaşatacak ve ortaya koyduğu ideallerin yaşatılmasının takipçisi olacaktır.

Bu düşüncelerle, merhuma yüce Allah'tan rahmet, kederli aile fertlerine, Kıbrıslı soydaşlarımıza ve aziz milletimize sabırlar ve başsağlığı diliyoruz.''

- 9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL -

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatıyla ilgili, ''Türk dünyası, milletimiz, Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımız, çok büyük bir evlatlarını kaybetmişlerdir. Allah rahmet eylesin'' dedi.

Demirel, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

''Türk dünyası, milletimiz, Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımız, çok büyük bir evlatlarını kaybetmişlerdir. Allah rahmet eylesin. 50 seneyi aşan bir mücadelede kendisiyle beraber olduk. Yiğit, yürekli, inandığı davaya sadakatle bağlı bir devlet ve siyaset adamıydı. Kendisi, Kıbrıs davasının kahramanıdır. Hizmetleri unutulmayacaktır.

Muhterem eşleri Aydın Hanımefendi'ye ve ailesi efradına, milletimizin bütün fertlerine, Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimize, onu sevenlere başsağlığı diliyorum.''

Öte yandan, Süleyman Demirel, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Denktaş'ın oğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı da telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

Demirel, Rauf Denktaş'ın sağlığına kavuşabilmesi için büyük çaba harcayan Türkiye ve KKTC devlet yetkililerine de şükranlarını sundu.

- ESKİ BAŞBAKANLARDAN TANSU ÇİLLER -

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, Türk dünyasının bir kahramanı ve bir büyük devlet adamı olduğunu ifade etti.

Tansu Çiller, Rauf Denktaş'ın vefatı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çiller, açıklamada şunları kaydetti:

''Rauf Denktaş, Türk dünyasının bir kahramanı, bir büyük devlet adamı idi. Kendisiyle uzun bir süre çalışma imkanımız oldu.

Bütün ömrünü ideallerine adadı ve bu uğurdaki mücadelesini son nefesine kadar sürdürdü. İdealleri vatanında yaşatılacaktır. Milletimizin başı sağ olsun. Değerli ailesine Allah'tan sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.''

- CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatıyla ilgili, ''KKTC'nin kuruluşunda büyük emeği olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin lideri ve KKTC'nin bugüne gelmesine en büyük katkıyı yapan kurucu devlet başkanı Rauf Denktaş'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''KKTC'nin kuruluşunda büyük emeği olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin lideri ve KKTC'nin bugüne gelmesine en büyük katkıyı yapan kurucu devlet başkanı Rauf Denktaş'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Anısı önünde her zaman saygıyla eğileceğimiz, büyük devlet adamı Rauf Denktaş'a rahmet, Denktaş ailesi, KKTC halkı ve Türk dünyasına başsağlığı diliyorum.''

- MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatı ile Türk milletinin büyük bir değerini, iftihar edilecek bir şahsiyetini ve abidevi bir devlet ve siyaset adamını kaybettiğini kaydetti. Denktaş'ın vefatının Türk milletini derinden üzdüğünü belirten Bahçeli, "Milletçe acımız büyük, hüznümüz ve kederimiz tarifsizdir." dedi.

Denktaş'ın vefatı sebebiyle bir taziye mesajı yayınlayan Bahçeli, merhum Denktaş'ın dava, aksiyon ve fikir insanı olarak Kıbrıs Türkülüğünün ufkunu aydınlattığını, mücadeleci kişiliğiyle de gönüllere taht kurduğunu ifade etti. Bahçeli mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Kıbrıslı soydaşlarımızın hak ve menfaatlerinin ihlal edilmemesi için muazzam ve insanüstü gayretler gösteren rahmetli Denktaş, her zaman hayırla yâd edilecek, şükran ve minnet hisleriyle anılacaktır. Kendisi, ömrünün her aşamasında KKTC'nin, uluslararası toplumda eşit ve onurlu bir seviyeye gelmesi için örnek alınması gereken bir çaba göstermiştir. Kıbrıslı Türklerin varoluş haklarının, aynı zamanda vazgeçilmez egemenlik hukukunun yılmaz ve tavizsiz bir savunucusu olmuştur. Geçmişte işgal ve esarete direnen, bağımsızlık tutkusuyla Kıbrıs Türklüğüne umut ve heyecan aşılayan bu büyük devlet adamı yaşarken bile efsaneleşmiştir. Enosis zihniyetinin saldırılarını, katliamlarını sineye çekmemiş; Türk milletinin yardım ve duasıyla Kıbrıs Türkü'nün Doğu Akdeniz'de yıldız gibi parlamasına öncülük etmiştir. İnançlarına ve hedeflerine sımsıkı sarılması, doğru bildiklerinden asla geri adım atmaması, KKTC'nin tanınması ve kabul edilmesi için son nefesine kadar çırpınması hürmetle hatırlanacak nitelikleri arasında yerini almıştır.KKTC, Sayın Denktaş'la bütünleşmiş; izolasyonlar, baskılar, mahrumiyetler, Rum kesiminin iştahını kabartan çözüm teklifleri ve tek taraflı işleyen planlar bugüne kadar hedeflenen çözülmeyi ve teslimiyeti sağlayamamıştır.Milli davamız olan Kıbrıs meselesi, onun bayraktarlığı ve müdahalesiyle yabancıların çekim alanına kapılmamış ve anavatan Türkiye'nin izinden şimdiye kadar ayrılmamıştır. Ümidim bundan sonra da ayrılmayacağı yönündedir. KKTC; merhum Denktaş'ın aziz milletimize bir emaneti olarak bağımsız ve dayatmalara boyun eğmeyecek şekilde varlığını muhafaza edecektir. Türk milleti bu kutlu mirası ne pahasına olursa olsun sahiplenip, hiçbir şart altında yalnız ve bir başına bırakmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıslı soydaşlarımızın sembol ismi Sayın Rauf Denktaş'a Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Muhterem ailesine, sevenlerine, Kıbrıs Türklüğüne ve aziz Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum."

- HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ -

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, ömrünün çoğunu Kıbrıs'a adadığını ve hayallerini Kıbrıs üzerine kurduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Denktaş'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, ''Son 50 yılın Kıbrıs tarihinde önemli rol oynamış ve birçok olaya şahitlik etmiş büyük siyaset ve devlet adamı Rauf Denktaş'ı minnet ve şükranla ebediyete uğurluyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Kıbrıs mücadelesinin bir dönem Denktaş ile özdeşleştiğini belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Tüm dünya şahit oldu ki Rauf Denktaş, ömrünün çoğunu Kıbrıs'a adamış, hayallerini Kıbrıs üzerine kurmuştu. Bu vesileyle bir daha hatırlamamız gerekir ki, Kıbrıs bize tarihi bir mirastır. Bu mirası bizden sonraki kuşaklara ve dünyaya en güzel şekilde teslim etmemiz gerekir. Bunun için de maddi manevi her alanda ayakları üzerinde durabilen, dünyaya özgürce açılabilen, diplomatik alanda başı dik ve Türkiye ile kardeş bir Kıbrıs Türk Cumhuriyeti inşa etmemiz gerekir.

HAS Parti mensupları adına KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Ailesi başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs ve Türkiye;deki sevenlerine taziyelerimi iletiyor ve sabırlar diliyorum.''