Smokin Joe kansere yenildi

1970'lerin efsane boksörü Muhammed Ali'yi ilk yenen isim olarak tarihe geçen Joe Frazier, karaciğer kanserine yenik düştü. Üzücü haberi alan Ali, gözyaşlarını tutamadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2011 Güncelleme 09 Kasım 2011, 01:43
Smokin Joe kansere yenildi

İÇİNDEKİLER

Dünya boks tarihinin efsanevi isimlerinden Joe Frazier, 3 hafta önce karaciğer kanseri nedeniyle Philadelphia Hospital'a kaldırıldı. 20 gün boyunca kanserle mücadele eden Frazier, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Dünya, Frazier'ı 1971'de Muhammed Ali'yi yenmeyi başaran ilk boksör olarak tanıdı. Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanını 1971'den 73'e kadar elinde tutmayı başaran "SMOKİN JOE" lakaplı Frazier, Ali'yle daha sonra yaptığı iki karşılamayı kaybetti. Ali ve Frazier'ın maçlarından önceki atışmaları nedeniyle soğuk bir ilişkileri vardı. Ancak son yıllarda araları düzeldi ve çok iyi dost oldular. Frazier'ın ölüm haberini alan Ali, gözyaşlarını tutamadı. Müslüman efsane Ali, "Dünya büyük bir şampiyon kaybetti. Joe'yu hep saygı ve hayranlıkla hatırlayacağım. Özellikle son yıllarda birçok kez birlikte vakit geçirdik. Onun aramızdan ayrılması çok acı. Onun adının yaşaması çokm önemli" dedi.

ŞAMPİYONLARDAN MESAJ
Lennox Lewis (Eski Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu): Onsuz diğer büyük boksörler o kadar da büyük olmayacak. Çünkü kendilerini onun karşısında sınayamayacaklar.
George Foreman (Eski Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu): İyi geceler Joe Frazier. Seni seviyorum sevgili dostum. Seni unutmak kendimi unutmaktır.
Mike Tyson (Eski Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu): O benim için idoldü. Ağır hasta olduğunu öğrendiğim gün hastanede ziyaretine gittim. Elini sıkıca tuttum ve asla unutulmayacağını söyledim.