Hepsi komplo

11 Eylül saldırısını 'El Kaide' yapmadı. Prenses Diana'yı İngiliz gizli servisi öldürdü. Gizli örgütler ülkeleri yönetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2011 Güncelleme 06 Kasım 2011, 01:58
Hepsi komplo

İÇİNDEKİLER

İspanyol El Pais gazetesi, dünyanın gündemine oturan 3 önemli olayı mercek altına aldı. Gazete, tarihe geçen 3 olayla ilgili komplo teorilerini şöyle sıraladı:

11 EYLÜL SALDIRISI
11 Eylül 2001 tarihinde, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıya ilişkin en yaygın inanış aslında El Kaide'nin bu saldırılardan sorumlu olmadığı. Saldırının gerçekleştiği gün, 4 bin Yahudi çalışanın ikiz kulelerdeki işyerlerine gitmediği iddiaları gerçek olarak algılanıyor. 11 Eylül'de yaşanan "terör saldırısında" toplam 2 bin 974 kişi yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili çeşitli komplo teorileri ortaya atılmıştı. Kimi iddialara göre, 11 Eylül olayları, Amerikan hükümeti ve gizli servisleri tarafından Orta Doğu'ya ve Afganistan'a yönelik işgal faaliyetlerini meşrulaştırmak amacıyla düzenlenmiş bir senaryodur.

GİZLİ ÖRGÜTLER
"Masonlar" ve "Illumunati" gibi gizli topluluklar, ulusal hükümetleri perde arkasından yönetiyor. İşte bu inanış, her geçen yıl biraz daha güç kazanıyor. Milletler üstü organizasyonların artan üyeleri ise bu iddiayı doğrulayan bir başka "kanıt" olarak gösteriliyor.

GALLER PRENSESİ DİANA
Paris'te paparazilerin takip etmesi sonucu hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana'nın aslında İngiltere istihbaratı tarafından öldürüldüğüne inanılıyor. Hatta Prens Charles'ın da bu olaydan haberdar olduğu ancak sessiz kalmak zorunda olduğu öne sürülüyor. İngiltere'de halkın büyük çoğunluğu, bu iddiayı doğru olarak algılıyor. Paparazilerden kaçarken trafik kazası geçiren Diana, 1997 yılında hayatını kaybetmişti.