Kıbrıs Rum kesimine gidiyor

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, resmi ziyaret için bu akşam Kıbrıs Rum kesimine gidiyor.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2011, 19:40
Kıbrıs Rum kesimine gidiyor

İÇİNDEKİLER

Perez için Rum polisi geniş güvenlik önlemleri alırken, Rum radyosu ziyareti ''tarihi'' olarak niteledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la yarın baş başa görüşecek olan Perez, ardından iki ülke heyetlerinin yapacağı genişletilmiş görüşmeye katılacak.

Görüşme gündeminde Kıbrıs ve Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmeler yanında, doğalgaz, Türkiye'nin bu konudaki tavrı ve Güney Kıbrıs ile İsrail'indoğalgazkonusundaki muhtemel işbirliği ele alınacak.

Kıbrıs Rum kesimi ileİsrailarasında araştırma, kalkınma, yenilenebilir enerji kaynakları, arkeoloji ve telekomünikasyon konularında dört anlaşma imzalanacak.

Bu arada, Perez'in ziyareti nedeniyle Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve alarm durumuna geçtiği bildirildi.

Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunodos, polise en üst düzeyde alarm emri verildiğini, İsrail Cumhurbaşkanı'nın konvoyuna polis helikopterinin de havadan eşlik edeceğini belirtti. Rum Polis Çevik Kuvveti'nin (MMAD) da seferber edildiğini açıklayan Katsunodos, bir de kriz masası oluşturulacağını söyledi.

Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile New York yakınlarındaki Long Island'daki çiftlik evinde yapılan üçlü Kıbrıs görüşmesine katılan Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs Rum kesimine döndü.

Hristofyas, adaya dönüşünde herhangi bir açıklama yapmadı.