MACERAYA YELKEN AÇTI
Güngörmüş, ilandaki restoranı aradı ve işe alındı. Ünlü bir aşçı olmayı kafasına koyan Güngörmüş, daha sonra Almanya'nın önde gelen restoranlarında şef olarak çalıştı. Restoran açmak isteyen Güngörmüş, bu hayalini gerçekleştirdiğinde ise daha 29 yaşındaydı. Hamburg'da, Elbe Nehri kıyısının, hayallerindeki restoran için uygun olduğunu düşünen idealist aşçı, Münih'teki ekibinden 20 kişiyi de yanına alarak Hamburg'da zorlu bir maceraya yelken açtı. 2005 yılında "Le Canard Nouveau" restoranın binasının sahibi ünlü mimar Meinhard Von Gerkan'la anlaştı, bu restoranın sahibi ve baş aşçısı oldu. Kısa süre sonra ise Michelin restoran rehberi tarafından az sayıda restorana verilen 'Michelin Yıldızı'nı alarak, pek çok daimi müşteri edinmeyi başardı. Başarılı aşçının hayatı ise film oldu. Ali Güngörmüş'ün hayatını anlatan bir film, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde Berlin'de düzenlenen "deGUT" adlı fuarda gösterilecek.
SOUL KİTCHEN'DA DANIŞMANLIK YAPTI
Türk aşçı Güngörmüş, ödüllü yönetmen Fatih Akın'ın "Soul Kitchen" adlı filmine katkıda bulunmuştu. Güngörmüş, kaybettiği restoranını geri almak isteyen bir adamın hikayesini anlatan filmde, "alternatif aşçıyı" oynayan Birol Ünel'e "mutfakta danışmanlık" yapmıştı.
100 BEYiN ARASINDA
Ünlü aşçı Ali Güngörmüş, baş aşçılığın yanı sıra Alman televizyonlarında yemek programları da sunuyor. Güngörmüş, "Land der Ideen" (Fikirler Ülkesi) adlı inisiyatif tarafından "Ülkenin geleceğini şekillendirecek 100 beyin" listesinde gösterilmiş ve 1995'te Dünya Yemek Kitapları Ödülü Yarışması'nda "Akdeniz Yemek Kitapları" kategorisinde birinciliği kazanmıştı.