"Putin daha güçlü olduğu için aday olmadım"

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin'in daha güçlü olduğu için başkanlık seçimlerine aday olmadığını aktardı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2011, 14:24
Putin daha güçlü olduğu için aday olmadım

İÇİNDEKİLER

Putin'e işaret eden Medvedev; " Daha güçlü otorite ve yüksek reytinge sahip olduğu için, ikinci dönem başkan aday olmadım " dedi.

Devlet televizyonlarının yöneticileri ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı, yöneticilerin internet kullanıcıları ve bloggerların düşüncelerini de dikkate alması gerektiğini söyledi. Parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinin ardından hükümette önemli değişiklikler yapılacağı sinyali veren Medvedev, "Devamlılık olmalı, dümende kimin olduğunun önemini anlamalıyız. Diğer taraftan değişim de olmalı" dedi.

Mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Putin'in Kremlin'e dönmesi durumunda kendisinin yeni hükümeti kurmaya hazır olduğunu kaydeden Medvedev, "Hükümet modernize edilmeli. Eğer Rus halkı Birleşik Rusya'ya güvenini ortaya koyar, devlet başkanlığı seçimlerinde de bizim adayımızı desteklerse, benim kuracağım hükümet yeni insanlardan oluşacak" şeklinde konuştu.

Maliye Eski Bakanı Aleksey Kudrin'in görevden alınması ile ilgili kararı da değerlendiren Medvedev, olayın bir hükümet disiplini olduğunu belirtti.