Bu haber çok ses getirir

Uçak fabrikasında uyuşturucunun ne işi var demeyin... FBI, Boeing'in bir fabrikasına yaptığı baskında 37 kişiyi tutukladı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2011, 17:01
Bu haber çok ses getirir

İÇİNDEKİLER

Amerikan uçak üreticisi Boeing'in bir fabrikasına uyuşturucu baskını yapan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları 37 kişiyi tutukladı.

BBC'nin haberine göre, tutuklananların biri hariç tamamının eski ya da şu anda çalışan Boeing personeli olduğu açıklandı.

Philadelphia'daki fabrikada tutuklananların daha çok ağrı kesici ve anksiyete için kullanılan reçeteli ilaçları kullandıkları ve sattıkları iddia edildi. FBI ajanlarının çalışanlar arasına sızarak ortaya çıkarttığı şebeke hakkında Boeing firmasının uyarıldığı açıklandı.

Boeing fabrikasının ABD ordusu için Afganistan'da kullanılan Chinook helikopterleri ve Osprey uçaklarını ürettiği öğrenildi.
ABD'li savcı Zane David Memeger, 23 kişinin uyuşturucu satmak, 14 kişinin de bulundurmakla suçlandığını söyledi. Tutuklananlar arasında kadınların da bulunduğu ve daha çok 40'lı ve 50'li yaşlarda oldukları açıklandı. Boeing'in fabrikasında 5500 kişi çalışıyor.