"Ayakta kal"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yunanistan'ın borç krizini aşmada başarılı olması ve ayakta kalması gerekiyor. Avro bölgesinde güçlü ve ayakta durabilen bir Yunanistan istiyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 27 Eylül 2011, 23:15
Ayakta kal

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Berlin'de Başbakan Angela Merkel'le görüştü. Yunanistan'daki borç krizinin ele alındığı görüşme sonrası Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yunanistan'ın borç krizini aşmada başarılı olması ve ayakta kalması gerekiyor. Avro bölgesinde güçlü ve ayakta durabilen bir Yunanistan istiyoruz. Almanya, Yunanistan'a destek vermeye hazır. Ancak Yunanistan'ında yerine getirmesi gereken görevler bulunmaktadır. Bir Avro Bölgesi ülkesinin zayıf düşmesi, tüm üye ülkelerin zayıflığıdır, başarısı da tüm üye ülkelerin geleceği için çok önemlidir. Avrupa'daki borç krizinin aşılması için çok sıkı bir işbirliği gerekmektedir" diye konuştu.

Merkel'e teşekkürlerini sunan Papandreu ise, "Almanya'nın tavrı, Yunan halkına yönelik büyük bir jesttir. Yunanistan'da borç krizinin aşılması konusunda büyük bir irade mevcuttur. Almanya ile olan işbirliğimiz gayet iyidir. Yunanistan, Avrupa ülkeleriyle olan işbirliğini daha da geliştirecektir. Aslında ülkem büyük imkanlara sahiptir ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi için gereken her çabayı veriyoruz" dedi.

Öte yandan, Alman Parlamentosu, perşembe günü yapılacak oturumda, borç krizinin Avro Bölgesi'nde yayılmasını önlemek için Mali İstikrar Fonu'nun genişletilmesini planını ele alacak.