Senin yüzünden iş bulamıyorum!

Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun oğlu Andreas, krizin derinliğini anlatırken müthiş bir itirafta da bulundu: Ben bile iş bulamıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2011 Güncelleme 26 Eylül 2011, 00:19
Senin yüzünden iş bulamıyorum!

İÇİNDEKİLER

İflasın eşiğindeki Yunanistan'da Başbakan Yorgo Papandreu, en sert darbeyi aile içinden aldı. Başbakan'ın istatistik uzmanı küçük oğlu Andreas, "Senin yüzünden iş bulamıyorum" diyerek babasına isyan bayrağını açtı. PASOK'un eski liderlerinden olan dedesinin ismini taşıyan küçük Papandreu, babasının iktidarına yönelik olarak düzenlenen Atina'daki protesto gösterilerine katıldığını da itiraf etti.

TO VİMA'YA KONUŞTU
Yorgo Papandreu'nun 29 yaşındaki oğlu Andreas, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle iş bulmakta zorlandığını To Vima gazetesine verdiği demeçte açıkladı. Babası ile olan ilişkilerini de anlatan Papandreu, özel hayatında başbakanın oğlu olduğunu kimseye söylemediğini ifade etti. Andreas Papandreu, Başbakan Papandreu ile ilişkisi bulunup bulunmadığını soranlara, "sadece isim benzerliği" olduğunu söylediğini belirtti. Başbakanın oğlu olduğunu Meriç kıyısındaki Özel Kuvvetler'de vatani görevini yaptığı sırada bile kimsenin bilmediğini söyledi. "İşçi ve emekli maaşlarını kesen bir babanın oğlu olmakla ne hissettiğini" soranlara, babasının elinden geldiğince çaba gösterdiğini ve çok üzüldüğünü anlattığını belirtti.

'BEN DE İŞ BULAMIYORUM'
Norveç ve İngiltere'de sosyoloji ve istatistik okuyan Papandreu, ülkede mali krizle mücadele çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve yapılan protesto gösterilerinde zaman zaman kendisinin de yer aldığını söyledi. Papandreu, krize ilişkin kendisine ait görüşleri olduğunu ve babasıyla paylaştığını belirterek, kriz nedeniyle iş bulmakta zorluk çektiğini ifade etti. Şirketlerin yeni istihadama finansman ayıramadıklarını da hatırlatan torun Papandreu, patronlara alternatif iş sahaları aramalarını da tavsiye etti.

PATRONLAR İŞÇİ ÇIKARMASIN
YUNAN sosyal demokrasisin sembol isimlerinden, PASOK'un efsanevi lideri Andreas Papandreu'nun torunu olan küçük Andreas, ülkesinin içinde bulunduğu krizin işleri daha da zorlaştırdığını kabul etti. Bütün bu zorluklara rağmen şirketlerin kriz dönemlerinde işçi çıkarmaması gerektiği görüşünü tekrarladı.
Torun Andreas, her şeye rağmen Yunanistan'ın bu krizden daha güçlü olarak çıkacağına olan inancını da ifade etti.

SAÇLARI BEMBEYAZ
Torun Papandreu, Yunan Başbakanı'nın krizle mücadelesini anlatırken "Görmüyor musunuz? Babamın saçları üç ayda bembeyaz oldu" dedi.