Aynı suça farklı ceza

Bir Alman biri Türk. İkisi de tren istasyonunda kavga çıkarıp birini dövdü. Alman en alt sınırdan, Türk ise cinayet işlemiş gibi ceza aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2011 Güncelleme 22 Eylül 2011, 00:19
Aynı suça farklı ceza

İÇİNDEKİLER

Berlin'de yaşanan iki olaydan iki farklı ceza çıktı. Bir tren istasyonunda Marsel P. (30), adlı genci döven Torben P., Berlin Eyalet Gençlik Mahkemesi tarafından 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Torben P.'nin (18) avukatları davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti. Cezanın üst mahkemece onanması durumunda Torben P. cezasını yarı açık cezaevinde çekecek. Cezanın gençlik yasaları çerçevesinde verilmesi ise dikkat çekti. Yine bir metro istasyonunda emekli öğretmeni döven Serkan Aksu'nun 12 yıl hapis cezasına çarptırılması tartışmalara neden oldu.

GENÇLİK CEZASI
Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grup Başkan Yardımcısı Günter Kring ise "Mahkemeler reşit oldukları halde suçluları gençlik cezalarıyla yargılıyor. Mahkeme bu tutumuyla yanış mesaj veriyor. 18 yaşındaki gençler her işledikleri suçta gençlik cezasıyla yargılanacağını düşünebilir" dedi.

KİMLİĞE GÖRE CEZA
Torben P.'nin olay sırasında yanında bulunan Nico A. adlı gence ilkyardım kursuna katılma ve 250 euro para cezası verildi. Benzer olayda Münih'te sigara vermediği için emekli bir öğretmeni döverek hastanelik eden Serkan Aksu 12, Yunanlı Spyridon Lukas ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Serkan Aksu, cezasını çektikten sonra sınır dışı edilecek.